Peugeot alkatrész

Cégünk elsődlegesen Opel, Chevrolet és Ford járművek szervizelésével foglalkozik, és így is váltunk ismertté. Ezért is lehet sokak számara első hallásra érdekes, hogy elkezdtük a Peugeot alkatrészek árusítását is. Ezáltal igencsak széles alkatrész kínálatunk még szélesebbé vált egy újabb ország márkájának alkatrészeivel. Webshopunkban egyelőre csak az előírt rendszeres szervizeléshez szükséges Peugeot alkatrészek érhetőek el.

Peugeot alkatrész
Peugeot alkatrészek

A Peugeot márka megjelenése az autógyártás világában

A márka története azzal indult, amikor Jean-Pierre Peugeot textilipari munkálatokba kezdett, majd halála után fiaira egy kelmefestő műhelyet, egy olajüzemet és egy malmot hagyott örökül. A testvérpár a megörökölt malmot 1810 környékén átalakította, és ezután hengerelt acél gyártásába kezdtek. A családi vállalkozás keretein belül eleinte kéziszerszámokat, fűrészlapokat, rugókat, kávédarálókat és női szoknyaabroncsokat gyártottak.

1885-ben a cégprofiljában hatalmas változás történet, és ennek hatására 1886-ban belekezdtek a kerékpárgyártásba, ezzel megjelenve a járműiparban. A cég által gyártott kerékpárokra a változatos formák voltak jellemzőek.

A vállalkozás a Serpollet gőzmotoros kétszemélyes triciklijét 1889-ben mutatta be a Párizsi Világkiállításon. Ezek után 1890-ben elkészült az első négykerekű járművük is, amely már nem gőz, hanem gázolaj meghajtású volt, és a Type 2 nevet kapta. Majd ezt követően Automobiles Peogeot néven megalakult egy új üzemük, ahol 1899-ben több, mint 300, majd az ezt követő évben 500 autó készült el.

1904-ben a cég részt vett a Párizsi Autószalonon, bemutatva az új egyhengeres Bébi-Peugeot-t, amely az autópiacot alapjaiban rengette meg, és gyorsan népszerűvé vált, mint egy igazi népautó. A Peugeot márka folyamatosan fejlődött és adaptálódott az iparág változó igényeihez, és ma is a megbízhatóság és minőség szimbóluma, ahol a peugeot alkatrész mindig elérhető a Peugeot tulajdonosok számára.

 

A PSA-csoport megalakulása

A PSA-csoport megalakulása azzal kezdődött, amikor 1974-ben a Peugeot részesedést vásárolt a rivális Citroënben. A két francia autógyártó cég megállapodott abban, hogy közösen fognak gépjárműveket gyártani, és ezzel megalakult az úgynevezett PSA. A későbbiekben a PSA együtt működésbe kezdett az Opellel, a Toyotával és a Fiattal is, és éppen emiatt bizonyos Peugeot és Citroën autómodellek megjelenhetnek Opel, Toyota vagy Fiat emblémákkal is. Ugyanezért van az is, hogy általában azonos sémára épülnek a Peugeot és Citroën gépjármű modellek. Ugyan a haszongépjárműveik miatt vált közismertté a vállalat, de ezek mellett foglalkoznak még motorkerékpár gyártással és finanszírozási lehetőségeket nyújtásával is. A céget 2016-ban nevezték át Groupe PSA-ra (PSA-csoport).

 

Legnépszerűbb Peugeot alkatrészeink:

Peugeot alkatrész - olajszűrő

Olajszűrő

Peugeot alkatrész - légszűrő

Légszűrő

Peugeot alkatrész - pollenszűrő

Pollenszűrő

Peugeot alkatrész - gázolajszűrő betét

Gázolajszűrő betét

Peugeot alkatrész - motorolaj szűrő

Motorolaj szűrő

Peugeot alkatrész - termosztátház

Termosztátház

Peugeot alkatrész - mágnesszelep

Mágnesszelep

Peugeot fékbetét

Fékbetét

Peugeot féktárcsa

Féktárcsa

Peugeot gyújtógyertya

Gyújtógyertya

Peugeot vezérlés vízpumpával

Vezérlés vízpumpával