Opel Vezérlés akció

A vezérműszíj, illetve a vezérműlánc csere nem kimondottan sorolható az otthon elvégezhető karbantartások körébe. Még egy egyszerűbb személygépjármú esetében sem nélkülözhető a megfelelő szakmai tudás, célszerszám illetve a gyakorlat. Önnek sem kell otthon bajlódnia, bízzon meg minket!

Jó ha tudja! A vezérléscsere díjának elég nagy hányadát a munkadíj teszi ki. Ezért javasoljuk, hogy ilyen esetben érdemes minden kapcsolódó elemet egyszerre kicserélni. Többek között azért is, mivel a szíj, a feszítők és a vízpumpa szintúgy hatással vannak egymás élettartamára!

Opel Vezérlés akció 
Opel motor vezérlés

Vezérlés csere esetén az alábbi, vezérléshez szükséges alkatrészek együttes vásárlása esetén a következő kedvezményeket biztosítjuk:

  • gyári vezérlés készlet vásárlása esetén 30% kedvezmény
  • gyári vezérlés készlet + gyári vízszivattyú vásárlása esetén: 30% kedvezmény
  • gyári vezérlés készlet + utángyártott vízpumpa esetén: 30% kedvezmény

Akciós árlistánkat az alábbi táblázatban találja meg: vezérlés készlet csere akciónk

Bal oldalon felül, a “Típus”, illetve a “Motor” a legördíthető autószűrők segítségével kiválaszthatja az önt érdeklő modelltípust, illetve motorváltozatot.

A táblázatban található árak már tartalmazzák a fent leírt kedvezményeket!

Amennyiben szeretné szakemberrel beszereltetni az alkatrészeket, akkor keresse szervizünk elérhetőségeit.

Mi az a vezérlés?

Minden belső égésű motor rendelkezik valamilyen vezérléssel, személyautók esetében a két legelterjedtebb megoldás a szíjas illetve a láncos. Típustól függetlenül igaz, hogy mindegyik nagy figyelmet igényel. A vezérműtengely szabályozza a szelepek nyitását és zárását. A vezérműtengely a főtengelytől kapja a hajtást szíjon, láncon, vagy ritkább esetben fogaskerekeken keresztül. A dugattyúk hajtják a vezérműtengelyt hajtó főtengelyt, a dugattyúk mozgása és a szelepek nyitásának összhangban kell lennie.

A személyautók esetén leginkább elterjedt megoldásnak a vezérműszíj számít, melyet időközönként karban kell tartani. A gyártók kilométerben és időben szokták meghatározni a szíjak élettartamát. Ne feledjük, hogy ezeket minden esetben optimális üzemi körülményekre tervezik! Mivel a vezérműszíjjal hajtják meg a vízpumpát, illetve dízelmotoroknál az üzemanyag-szivattyút így az fokozott terhelésnek van kitéve. Ha pedig tönkremegy, akkor legtöbbször komoly motor- és azon keresztül anyagi kárt tud okoz.