Műszeres fényszóró beállítás

Látni és látszani

A megfelelő járművilágítás a biztonságos közlekedés záloga. Az éjszakai közlekedés során kiemelt szerepet kapnak a jól beállított fényszórók. Biztosan Ön sem szereti, ha folyamatosan Önre villantanak a szembejövők.

Mikor optimális a fényszóró világítás? 
Mikor van jól beállítva a fényszóró?

Szervizünk vállalja autójának fényszóró beállítását az erre alkalmas lézertechnikás műszer segítségével. A készülék a gyári értékekre állítja vissza gépjárműve fényszóróit. Szervizünk alkalmas hagyományos halogén és korszerű xenon valamint az új LED-es technológiájú fényszórók beállítására is. Ne kísérletezzen az otthoni beállítással!

 

Mikor szükséges a fényszóró beállítás?

  • az őszi illetve a téli üzemre való felkészüléskor
  • műszaki vizsgát megelőzően
  • a lámpa ki és beszerelése, illetve cseréjét követően

 

Honnan tudhatjuk, hogy fényszóró beállításra van szükségünk?

Ha kiég az izzó, az egyértelműen észrevehető. Ezt érdemes azonnal cserélni. Viszont van pár olyan figyelmeztető dolog ami arra utalhat, hogy nincs megfelelően beállítva a fényszóró. A leggyakoribb a túl alacsony vagy magas szögben beállított fényirány. Első figyelmeztető jele lehet, ha parkolás során azt érezzük, hogy bizonyos magasságokban már nem kapunk elég fényt. A másik sokkal szembetűnőbb jel, ha az éjszakai vezetés során többen ránk villognak. Ez két dolgot jelenthet. Vagy véletlen felkapcsoltuk a fényszórót, vagy a rendes világításunk fényszórása zavarja a velünk szemben közlekedőt. Tehát túl magasra van állítva és elvakítja a többi autóst. A túl alacsony fényirány szintén balesetveszélyes, mivel nem látunk kellő távolságban előre.

Fényszóró beállítás Budapest 13. kerületében a Csergő szervizben.