Te is autóval közlekedsz legtöbb esetben? Na és külföldön milyen gyakran ülsz volán mögé?

Bizonyára Te is sok esetben meglepődnél, hogy milyen szabályok szerint vezetnek például az USA egyes pontjain vagy éppen Oroszországban. Most ismerj meg összesen 6 olyan közlekedési szabályt a nagyvilágból, mely vicces, vagy éppen határozottan őrült hatást kelt. Bizony, nemcsak nálunk vannak érdekes dolgok az utakon.

1) Számodra miről híresek a német autópályák? Ugye, hogy legfőképpen az óriási száguldásokról? Arról hallottál már, hogy mi a teendő akkor, ha autódból kifogy például a benzin, vagy valamiért félre kell húzódnod?
Németországban igen érdekesen állnak hozzá ehhez a helyzethez, hiszen bármilyen okból tilos megállni az autópályák mentén. Amennyiben ez mégis megtörténik az illető sajnos bírságra számíthat, így nem árt tele tankkal útnak indulni…

2) Elsőbbségadás kötelező. Mármint az Egyesült Arab Emirátusokban a tevék számára. Mindenki döntse el, hogy ez aranyos, vagy éppen bosszantó. Mi inkább az elsőre szavazunk.

3) Nálatok is van kutya a családban? Ha Oroszországban élnél, akkor az autózás kiemelten biztonságos lenne számára is, hiszen ott kötelező biztonsági övet használni a kutyák esetében is.

4) Manilában olyan hatalmas a legtöbb esetben az autós forgalom, hogy bizonyos napokon egy meghatározott rendszámbesorolás alá eső autó nem hajthat be a város legforgalmasabb területeire. A szabály azért született meg, hogy segítsék az autós forgalmat és bizony ezt szigorúan ellenőrzik is.

5) Japánban sok minden érdekes lehet számunkra, például az ott használatos KRESZ-szabályok is. Gondoltad volna, hogy van olyan hely, ahol azért büntetik meg szigorúan az autósokat, ha pocsolyába hajtanak és ezáltal a járókelőket vízzel lefröcskölik?

+1) Nem tudjuk, hogy mennyire autóztál már skandináv országokban, azonban ott bármilyen látási viszonyok között fel kell kapcsolni a fényszórót. Azáltal, hogy ezekben az országokban sokat van sötét, így alapvető, hogy mindig így vezetnek az autósok a maximális biztonság érdekében. Ha Te is megfordulsz az alábbi területen most már ezt az infót is tudod.

Érdekes világot élünk, ugye?