Szereted az autósportokat? Ferrari, Mercedes, vagy McLaren a Forma-1-ben? Esetleg a Citroen, és Sebastian Loeb egyeduralkodása hoz lázba? Vagy régebbi motoros vagy, aki a B csoportos rali világbajokságot élvezte igazán? Kevesen tudják, hogy bizony az Opel is letette a névjegyét az autóversenyzés során. Mostani cikkünkben a legnagyobbakat vesszük sorra, akik valaha egy Opel versenyautó volánja mögé ültek.

Nem is kezdhetjük mással a sort, mint Walter Röhl-lel. A német pilóta igazi legendának számít a ralisportban, valamint Opeles berkekben is, hiszen világbajnoki címet szerzett a német márkával. Röhl és az Ascona B 400 volt az utolsó világbajnok hátsókerék-hajtású autóval, ráadásul a legendás Audi Quattrón sikerült felülkerekedniük az 1982-es szezonban.

Az Ascona 400 emellett még olyan sikereket tud felmutatni, mint az első hely a híres Monte Carlo, valamint Safari ralin, utóbbinál már a híres finn pilótával, Ari Vatanennel a kormánykerék mögött. Az Ascona nem csupán kialakítása, hanem sportsikerei miatt is egy felejthetetlen típus, és sokak számára valódi kultuszjárműnek számít.

Az Opel azonban nem csak terepen, hanem a pályaversenyzés során is letette a névjegyét. 1996-ban a Nemzetközi Túraautó Bajnokság trófeáját sikerült elhódítania az Opel Calibrának. Olyan, a Forma-1-et kedvelők számára ismerős nevek vezették az Opel versenygépet, mint a volt Benettonos Alexander Wurz, JJ Lehto, vagy Hans-Joachim Stuck. Voltak ismert nevek a vert mezőnyben is, például Juan Pablo Montoya, Giancarlo Fisichella, vagy az a Gabriele Tarquini, aki Michelisz Norbinak is nagy riválisa volt a WTCC-ben.

Végezetül ne menjünk el Niki Lauda mellett sem, pláne, ha szóba hoztuk a Forma-1-et. A legendás Lauda, aki 3 világbajnoki címet és egy csodás „feltámadást” élt meg az autózás királykategóriájában, valamint életéről egy remek film is készült, karrierje elején versenyzett Opellel. Ez egy Opel Rekord volt, jellegzetes fekete-arany színekkel, a kocsinak pedig beceneve is akadt, „Fekete Özvegy”. Ráadásul mindez még azelőtt, hogy Lauda világhírűvé vált volna…

Látható, hogy az Opel is bővelkedik nagy nevekben, és sikerekben az autósport terén. Neked is ilyen autód van? Hozd be hozzánk, ahol „bajnokokhoz” illő bánásmódban részesül. 🙂 Válaszd Te is a Csergő Kft. Opel vagy Ford szerviz szolgáltatását.