Közeleg a karácsony, a két ünnep közti időszak pedig sokak számára egyet jelent a bekuckózással, valamint a film- és sorozatmaratonokkal. Az igazi autóbolondok azonban még ilyenkor sem képesek elengedni a száguldást. Ebben a blogcikkben most nekik hoztunk olyan ötleteket, melyek kiváló alapul szolgálnak majd egy jó kis filmes estéhez családoddal, vagy barátnőddel.

Verdák

A népszerű Pixar film minden kisfiú álma, hiszen szó szerint autók a főhősei. A több részes szériában Villám McQueen kalandjait, és sikeres versenyzővé válását követhetjük nyomon, miközben újra éljük a klasszikus autós filmek toposzait, például a régen visszavonult versenyző legendát, aki aztán mentorként egyengeti a fiatal tehetség útját a motorsportok száguldó világában. A Verdák nem meglepő mód azonnal közönségsikert aratott, és immáron egy három részes trilógiáról beszélünk, mely a kicsik mellett a felnőttek számára is szórakozást nyújt.

Rush – Hajsza a győzelemért

Szereted a száguldó cirkuszt? Újabb tippünk a Forma-1 szerelmeseinek szól, azonban a jelenlegi vetélkedés helyett a sportág hőskorába repít vissza minket. Niki Lauda és James Hunt két merőben ellentétes figura, könnyű tehát állást foglalni, és valamelyik féllel azonosulni, drukkolni. A mű középpontjában az 1976-os szezon áll, benne Lauda balesetével, valamint az akkori F1 korszakkal, amikor a biztonság kérdéséhez még merőben máshogy álltak, mint manapság. Élvezted nézni idén a Hamilton – Verstappen összecsapásokat? Akkor tekintsd meg, hogyan is nézett ki hasonló a hetvenes években.

Drive to survive

És ha már Forma-1. Nem mehetünk el a Netflix saját gyártású szériája mellett sem, mely tökéletes alapanyag egy téli sorozatdaráláshoz. Ennél is igaz a mondás, hogy sokszor az élet a legjobb rendező, mivel ez nem fikciós műsor, hanem dokumentumfilm, és szezonról szezonra dolgozza fel a Forma-1 eseményeit, sokszor olyan aspektusait is bemutatva, melyek egyébként rejtve maradnának. Csapatszimpátiától függetlenül mindenképpen érdemes belenézned, ha vonz a száguldás világa.

Ford vs Ferrari – Az aszfalt királyai

Két éve, még a premier után nem sokkal már bemutattuk ezt a kiváló alkotást. Olvastad akkori cikkünket? Mindenképpen adj esélyt ennek a filmnek, hiszen ebben a moziban a pályán zajló események mellett legalább annyira hangsúlyos a két óriási autógyár vetélkedése, valamint a tervezőasztalnál zajló párbaj is a Ford és a Ferrari között, olyan színészóriásokkal, mint Christian Bale és Matt Damon. Ráadásul ebben hangzik el a filmtörténet egyik leghíresebb autós idézete is, miszerint: Mi vagyunk a Ford. Egy pillanatra se becsüld alá a képességeinket, csak mert milliós tömegautókkal árasztjuk el az utakat. Ha kell, bárkit utolérünk, bárkit megelőzünk, és megverünk abban, amihez a legjobban ért.

Az ilyen, és ehhez hasonló sztorik inspirálnak minket is. Ráadásul a személyes érintettség miatt duplán igaz ez, hisz az Opel és a Chevrolet mellett leginkább Ford autókat várunk szervizünkben. Hozd be hozzánk kocsidat, hogy igazán bajnok ellátásban részesüljön: www.csergoszerviz.hu!