Szerencsére autód felkészítése tavaszra sokkal egyszerűbb, mint a téli volt. A lassan közelgő jó idő remek alkalom, hogy alaposan kitakarítsd járgányod. Ez nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem azért is, mert havazáskor a kasztnin és a csavarok alatt bizony ott maradt a kásás, sós latyak maradéka. Na, és mikor jön el a nyári gumi csere ideje?

A fagyos időben jellemzően kevesebb alkalommal jutnak el az emberek az autómosókba, tehát a felgyülemlő kosz- és sósréteget jó alaposan le kell vakarni az alvázról. Fontos, hogy a legkisebb csavarokat is sikáljuk le, nehogy később problémát okozzon és elkorrodálódjanak az alkatrészeink. A magas nyomású kézi autómosó a legmegfelelőbb hely ennek elvégzésére, Látogass el hozzánk a budapesti Teve utca 44-be.

A rendrakás is a takarítás része

Korábban már ajánlottuk, hogy a hideg beköszöntével mit érdemes elhelyezni a csomagtartóban – hólánc, pokróc, kesztyű, jégoldó stb. Ezekre egy ideig nem lesz szükség, gyűjtsd össze őket és tedd el egy dobozba, hogy késő őszre meglegyenek. Jó, ha ellenőrzöd elsősegély dobozodat is, hiszen ennek is van szavatossági ideje, és ha lejárt könnyen megbüntethetnek érte.

Ellenőrizzük a nyári gumit

A csere időpontját – ugyanúgy ahogy a téli gumik esetében – főleg a hőmérséklet határozza meg. Kora tavasszal még előfordulhatnak kisebb-nagyobb havazások ezért érdemes kivárni a váltással. Amint az idő tartósan +10 °C fok fölé szökken, már nyugodt szívvel elindulhatunk a szervizbe. Fontos viszont, hogy még most februárban vizsgáld át nyári szetted. A szakemberek szerint a 2mm-nél kisebb profilmélységű abroncsok már balesetveszélyesek. A „jó lesz ez még idén” és hasonló típusú hozzáállást felejtsd el, jobb kiadni néhány évente egy nagyobb összeget, mint egy összetört autót javíttatni.

Vizsgáltasd át és cseréltesd le abroncsaidat kedvező áron nálunk a Csergő Opel Alkatrész Centrum és Opel Szakszerviznél. Fordulj hozzánk bátran, hiszen alaposan átnézzük a folyadékok (motorolaj, kormányszervó) szintjét, illetve a karosszéria, a futómű, a fékek és a gumiabroncsok állapotát.