Előfordulhat, hogy az autó menet közben lerobban, vagy defektet kapunk, esetleg egy baleset következtében mozgásképtelenné válik, ilyenkor szükséges autómentők segítségét kérni. A szakszerű és biztonságos autószállításhoz elengedhetetlen egy trailer, amelyen az autót stabilan lehet rögzíteni. Fontos, hogy akkor is szállítható legyen, ha nem megfelelőek az útviszonyok.

Sajnos még egy kiváló műszaki állapotban lévő gépkocsival is megeshet, hogy meghibásodik, és helyben nem tudják megjavítani, ezzel mindig célszerű tisztában lenni. Nem javasolt azzal próbálkozni, hogy a helyszínen találjunk valakit, aki megjavítja, hiszen a szakembereknek szükségük van a szerelőműhelyükre, valamint a szerszámaikra. Még nagyobb problémák keletkezhetnek, ha nem helyesen jár el valaki a javítási munkálatokkal kapcsolatban. Amennyiben ez bekövetkezik mélyen a zsebünkbe kell nyúlni és még rosszabbul járhatunk, éppen ezért javasolt inkább kifizetni az autómentés árát. Igaz ez sem olcsó, de kifizetődőbb megoldás.

Milyen esetekben hívjunk autómentőt?

Defekt esetén is fordulhatunk autómentőkhöz, ha nincs meg a kerékcseréhez szükséges felszerelésünk vagy nem értünk hozzá.

Felléphet motorhiba, például a nagy hőségben könnyen felforrhat a hűtővíz. Ilyenkor kérhetünk telefonos segítséget is, de lehetőleg inkább forduljunk autómentőkhöz.

Kisodródás és felborulás esetében pedig ez lehet az egyetlen megoldás, hiszen az autómentéssel foglalkozó megbízható cégek rövid idő alatt, szakszerűen megoldják a problémát és ügyelnek arra is, hogy további sérülés ne keletkezzen az autón.

Az egyik legveszélyesebb szituáció az, amikor az autópályán robbanunk le, ez esetben szintén törekedjünk arra, hogy minél hamarabb hívjunk segítséget.

Az autómentők elérhetőségeit érdemes egy cetlire feljegyezni és berakni a pénztárcánkba, mert út közben nem biztos, hogy tudunk internetezni.

A baj keletkezésének kockázata úgy csökkenthető a legjobban, ha indulás előtt ellenőrizzük a hűtőfolyadék, fékfolyadék mennyiségét, illetve lejáratát és hiány fennállásakor rögtön pótoljuk.

Autómentés szakszerűen

Bobek Gábor autómentő

Oldalunkon bővebben tájékozódhat autómentés szolgáltatásunkról és kérheti szakemberünk segítségét!