A 45/2019. (III. 12.) kormányrendelet miatt a három, vagy többgyermekes családok – ha 7 személyes autót vásárolnak – maximum 2 500 000 forint (vagy az autó vételárának a fele) erejéig támogatást igényelhetnek a Magyar Államkincstártól. Érdemes kihasználni a lehetőséget, mert (egyszerűbben fogalmazva) kettő és félmillió forinttal olcsóbban lehet hozzájutni most – akár új – autóhoz

 

Minden, amit tudni kell róla

Nem marketingszöveg, valóban soha nem volt még ilyen kitűnő lehetőség arra, hogy a három, vagy több gyereket nevelő családok jelentős – vissza nem térítendő, és ez fontos, mert nem hitelről beszélünk, támogatásról – akár kettő és félmillió forintos támogatást kaphassanak 7 személyes autó vásárlásához. Fontos, hogy a megvásárolni kívánt autó vagy új, vagy maximum 1 éves lehet, ahogy az is, hogy nem futhatott 2000 kilométernél többet. (Kitétel még, hogy nem adhatod el a megvásárolt autódat 3 évig: ez kizárja a nyerészkedés lehetőségét)

 

Ki veheti igénybe a kedvezményt?

Nagyon fontos, hogy szorít a határidő, mert 2022 december 31-ig veheted csak igénybe, viszont a feltételek megengedőek. Fontos a magyarországi lakóhely, az, hogy neked vagy a házastársadnak legyen B kategóriás jogosítványa. Nem lehet adó vagy vámtartozásod, nem lehetsz büntetett előéletű és kétszer nem veheted igénybe.

Ha ezeknek az alapfeltételeknek megfelelsz, érdemes kiválasztani a megfelelő autót és azonnal (elektronikusan vagy akár személyesen) beadni a támogatási kérelmet, melyet gyorsan elbírálnak a MÁK-nál. A következő lépés az, hogy a támogatásra való jogosultságot igazoló határozattal felkeresel egy autókereskedőt, aki megfelel az állam által szabott követelményeknek és maximum 6 hónapon belül megvásárolod az autót.

 

Milyen autót válassz?

Mi azt javasoljuk, hogy mielőtt kiválasztod a leendő autódat keress fel néhány márkakereskedést és ismerkedj meg a lehetőségeiddel.

Természetesen ajánlani is tudunk neked egyet: az Opel Combo Life minden követelménynek megfelel és a kedvezményt érvényesítve akár alig több mint 4 500 000 forintért hozzájuthatsz olyan extrákkal, mint a 3 Isofix bekötés lehetősége, ami szerintünk a legfontosabb. (Persze a Combo Life számtalan lenyűgöző innovációval és tágas belső térrel is rendelkezik: egy Opel kereskedésben ki is tudod próbálni)

Egyébként azért javasoljuk neked, mert az Opel, a Ford és a Chevrolet márka szakértőjeként pontosan ismerjük ezeket az autókat és tudjuk, hogy nem sok gondod lesz vele, ha mégis, szívesen megjavítjuk neked.

Addig is like-old a facebook oldalunkat mert mindig van új és fontos hírünk! https://www.facebook.com/CsergoCentrum