Szerinted melyik az az autó, mely leginkább jellemzi a magyar utakat? Melyik kocsit nevezhetjük a magyar népautónak? Egyesek a Suzuki Swiftre esküsznek, de biztos érkezne szavazat az 1500-ös „kocka” Ladára is. Azonban mit szólsz, ha azt mondjuk: F Astra.

Nézzünk egy kis történelmet…Az Opel Astra születése a 80-as évekbe nyúlik vissza, ekkor szerettek volna a rüsselheimi gyárban egy olyan autót alkotni, mely megbízható, strapabíró, mégis modern. Ez a terv manifesztálódott 1991-ben az Opel Astra F képében. Talán ez az a típus, mellyel a legtöbbször találkoztál, akár a klasszikus csapott hátú, vagy kombi kivitelben.

A legendás F Astrát 1998-ban követte az Astra G, ezután pedig a Classic kiadás is legördült a gyártósorról. A G modell népszerűségéről egyébként mindent elárul az, hogy egészen 2010-ig folytatták a gyártását. A G generáció kimondottan megbízható volt, ráadásul olcsó fenntartást garantált. 2003-ban követte az Astra H, majd a J generáció. Az új Astra generáció bemutatójára 2009-ben került sor.

A kecsesebb megjelenésű autó ráadásul a legnagyobb számban eladott típus lett. Az Opel 2016-ban is nagy sikert könyvelhetett el, hiszen az Opel Astra K megnyerte „Az év autója” kitüntetést.
De miért is lett az Astra ennyire népszerű itthon? Az biztos közrejátszott, hogy megbízható, tartós, és minőségi járművekről beszélünk, melyeket rendkívül olcsón lehetett üzemeltetni. Emellett pszichológiai okai is voltak mindennek, hiszen az Astra egy igazi nyugati autó volt, mely a jobb élet ígéretét hozta el, ezzel gyakorlatilag összefonódott a rendszerváltással is az F Astra képe a magyar emberek lelkében.

Emellett az Opel gépjárművek ráadásul nem csak a magánszemélyek esetében váltak népszerűvé, hanem a cégeknél is. Gondolj csak például a klasszikus, rendőr Astrára…

Neked is Astrád van? Elégedett vagy vele, a szívedhez nőtt? Mióta szolgálja már a családot? Ahhoz, hogy még sokáig hűséges társadként szolgáljon az utakon, elengedhetetlen a megfelelő karbantartás. Mi a Csergőnél vállaljuk akár régebbi, 10-15 éves Opeled átvizsgálását vagy szervizét. Széles raktárkészletünknek, valamint a német márkához kötődő szakértelmünknek köszönhetően autód garantáltan jó kezekben lesz.

Hozd be hozzánk az Astrádat: www.csergoszerviz.hu!