Régóta Opelt hajtasz? Elgondolkodtál már róla, hogy vajon mi lehet a történet a német autómárka mögött?

Minden 1862-ben kezdődött, Rüsselsheimben. Ekkoriban azonban még nem az autók gyártása volt a prioritás az Opel számára. Eleinte varrógépeket és kerékpárokat gyártó családi vállalat voltak, mindez a folyamat pedig a tulajdonos, Adam Opel 1895-ben bekövetkezett haláláig tartott. Ekkor fiai vették át az üzletet és folytatták a kerékpárgyártást, majd a századforduló előtt egy évvel, 1899-ben belefogtak az autógyártásba.

Az Opel üzem néhány évtized alatt Németország egyik legnagyobb autógyára lett. Azonban az első világháború, és az azt követő világválság rányomta a bélyegét a működésükre, olyannyira, hogy az Opel testvérpár eladta a cég részvényeinek 80%-át a legnagyobb amerikai autókonszernnek, a General Motorsnak. A márkanév azonban ennek ellenére megmaradt.

Sajnos azonban ez sem hozott fellendülést, mivel amikor a cég pont lendületbe jött, akkor bekövetkezett a második világháború, és a szovjetek kirabolták, majd porig rombolták a német gyárat. Ennek érdekes adaléka, hogy az akkoriban gyártott Moszkvics 400 és a régi Opel Kadett teljesen ugyanúgy néztek ki.

Szerencsére azonban az Opel ezt is túlélte (Opel, sose kop el, ugye? 😊 ). A háború után főnixmadárként kelt életre a márka és azóta is folyamatosan ontja magából az autókat.

A legújabb változás pedig a közelmúltban történt. 2017-ben értékesítette tovább a General Motors a gyárat, a francia PSA konszernnek. Szeretett márkánk így került a Peugeot-t és a Citroen-t gyártó cégcsoport szárnyai alá. Sokan nem örültek ennek, azonban azt, hogy mindez milyen hatással lesz az Opelre, csak a jövő fogja eldönteni.

Az Opel hosszú vándorútja ellenére, és kitűnő beszállítói hálózatunknak köszönhetően az alkatrészek utánpótlása teljes mértékben zavartalan nálunk, még a jelenlegi helyzetben is.

Ismerd meg most honlapunkon az alvázszám alapú keresőt és találd meg a lehető legegyszerűbben azt az alkatrészt, amelyre szükséged van. Fordulj hozzánk bizalommal: http://csergowebshop.hu/!