Szereted az autós videojátékokat, vagy az amerikai kocsik szerelmese vagy? Akkor bizonyára Számodra sem ismeretlen a Chevrolet Camaro, melyből pont idén érkezik a legújabb változat.

A Chevy hivatalos honlapján mindössze annyit írnak, „a legenda folytatódik”, ebben az állításban pedig van is valami, hiszen a Camaro gyakorlatilag a hatvanas évek óta az amerikai, és ezzel az egyetemes popkultúra része.

Eredet alapján ez a típus több szempontból is kötődik hozzánk, a Csergőhöz. Egyrészt a Chevrolet eredetileg a General Motorshoz tartozott, akárcsak az Opel, valamint a Camarót anno a Ford Mustang ellenlábasának szánták a hatvanas évek végén, hetvenes évek elején. Mi pedig az Opel mellett Ford, illetve Chevrolet típusok szervizelését vállaljuk elsősorban…

De térjünk is vissza a Camaróhoz. A név francia eredetű, jelentése „haver”, vagy „pajtás”. Öt generációt különböztetünk meg belőle, ebből az első négy gyakorlatilag folyamatosan futott, egymást váltva, 2002-ig. Itt egy leállás következett a gyártási folyamatban, majd 2009-ben robbant be újra a Camaro életérzés.

Mint minden ikonikus márkánál, így itt is fontos, hogy az alapvető arculat ne, vagy csak kis mértékben változzon, hogy a kocsi első pillantásra felismerhető legyen, ahogyan az történik például egy Mustang, vagy egy Bugatti esetén. A Chevrolet, úgy véljük, jól vizsgázott az új generációs típusok esetén.

A klasszikus külső mellett viszont természetesen megtalálhatóak az új modellekben olyan modern megoldások, mint a tolatókamera, vagy az infotainment rendszer, illetve a ráfutásos balesetre figyelmeztető rendszer.

Azon szerencsések közé tartozol, akik Camaróval szelik az utakat? Esetleg másik fajtájú Chevroletet vezetsz? Mi az Opel mellett főleg ennek a márkának a szervizelését végezzük, így nyugodt szívvel tudod ránk bízni kedvenc gépjárműved. Válassz minket Chevrolet szervizelés esetén