Te mikor láttál legutóbb zöld rendszámos gépkocsit? Fogadjunk, hogy az elmúlt egy hétben találkoztál ilyen modellel. Én a cikk írásának reggelén munkába menet pont láttam egyet, de nem is csodálkoztam rajta, hiszen már hazánkban is egyre népszerűbbek az ilyen típusú járművek.

De mit is kell tudni róluk? Egy elektromos automobilt alapvetően villanymotor hajt, az energiát pedig leggyakrabban akkumulátorból nyeri. De léteznek hibridek is, melyek más erőforrást is használnak az elektromotor mellett.

Habár Thomas Parker már a 19. században megalkotta az első ilyen járművet, az igazi berobbanásuk mégis a Tesla márkához kötődik, mely kimondottan erre specializálódva alakult meg. Manapság azonban már a legtöbb gyártó rendelkezik elektromos meghajtású modellel.
2018 volt az első olyan év, amikor a tisztán elektromos kocsik eladása megelőzte a hibrid változatokét. Erre 2019-ben még rátett az, hogy mindenki elkezdett egyre környezettudatosabban élni, és minimalizálni a felesleges fogyasztást. 2020-ra vélhetően hazánk e-autó eladásai követik majd az EU-s átlagot, vagy kissé elmaradnak tőle.

Ennek okai lehetnek a viszonylag magas ár, valamint a bizalom kérdése. Sokan ugyanis még szkeptikusak a töltési helyek száma és elérhetősége, illetve az egy töltéssel megtehető táv kapcsán.

Elektromos autó trendek, lehetőségek, kilátások

Utóbbira megoldást nyújt az Opel Ampera, mely az első kiterjesztett hatótávú elektromos gépjármű, és több mint 50 nemzetközi díj birtokosa is egyben. A 2012-es „Év autója” most is jó választás, hiszen manapság, használtan már nem csak jóval alacsonyabb az ára, mint újkorában, de ezen felül is sokat takarítasz meg vele, hála a sok helyen ingyenes parkolás mellett annak, hogy városi vezetéshez a villanymotoros hajtás illik leginkább.

Te is Amperát vezetsz? Elégedett vagy vele? Biztos Te is belefutottál már abba, hogy különlegessége miatt nem mindenhol tudják szervizelni. Fordulj hozzánk bizalommal, hiszen speciálisan az Opelek javítására szakosodtunk, ráadásul egyénileg tudsz időpontot egyeztetni, valamint egyéb javítások iránt érdeklődni. Hozd hozzánk az Amperád!