Mit gondolsz a klímaváltozásról? Nyugi, nem akarunk mélyen belemenni a témába, pusztán egy érdekes tendenciára akarjuk felhívni a figyelmedet…Évről évre megfigyelhető ugyanis, hogy a nyarak egyre inkább forróbbak, mindezt pedig csak néha szakítja meg egy kiadós zivatar, felhőszakadás vagy vihar. A hőség pedig kellemetlen pillanatokat képes okozni, főleg igaz ez az autóra, például a dugóban ragadva. Ilyenkor a klíma aranyat ér, melyet éppen ezért mindenképpen érdemes átvizsgáltatnod, még a 35+ fokok megérkezése előtt.

A klímát egyébként évről évre érdemes ellenőriztetned, a nagy meleg mellett a kórokozók elszaporodása miatt is. Azonban vannak olyan tényezők is, melyek jelzik a klíma helytelen működését. Ilyen például a szélvédő gyakori párásodása. A legtöbb autóról elmondható, hogy a szélvédő előtti esőcsatornából szívja be a levegőt a rendszer, ám amikor ez eldugul, akkor a magas nedvességtartalmú levegő a szélvédőn fog lecsapódni.

Az, hogy romlik a hűtés minősége, egyértelmű jelzés, azonban a furcsa hangok sem jelentenek jót. Ha az autód sokkal hangosabb, mikor éppen működteted, az utalhat a kompresszor hibájára is, vagy arra, hogy elfogyott a hűtőközeg.

Az eddig említett folyamatok leginkább a hűtőrendszer hibáját jelzik, azonban nem szabad a baktériumveszélyről sem megfeledkezned. A kellemetlen szagok esetén mihamarabb végezd el a tisztíttatást.

Azonban nem csak a baktérium, hanem a (virág)por, és a pollen is valós veszélyként leselkedik rád. Különösen igaz ez akkor, hogyha allergiás vagy. A tiszta és az új szűrő csökkenti az allergia tüneteit. Másrészt javítja az utastér légterének minőségét is, amit azok is észre fognak venni, akiket nem érint érzékenyen a beáramló pollen. Harmadrészt – és talán ez a legfontosabb – a cserével a klíma hatékonyságát is növelni fogod.

Pollenszűrő csere, autóklíma tisztítás és feltöltés egy helyen: A Csergőnél mindent elvégzünk helyetted, úgyhogy bízd ránk nyugodtan autódat. ☺

Ráadásul most 15% kedvezményt is adunk, így több pénz jut a nyaralásra. Fordulj hozzánk bizalommal, és kérj árajánlatot most!