Elérkezett a pillanat, amikor le kell cserélned régi autódat? Esetleg most vásárolnád meg életed első kocsiját és nem tudod, mire kell odafigyelned? A Csergő csapata segít, hogy kidobott pénz helyett, a lehető legjobb döntést hozhasd meg.

NÖVEKVŐ PIAC

A magyar statisztikák azt mutatják, hogy egyre több ember dönt úgy, hogy használtautót fog vásárolni. 2018-ban rekordmennyiségű, szám szerint 770 ezer adásvétel született hazánkban. A 2019-es adatok alapján pedig a 3 legnépszerűbb márka az Opel (39%), a Volkswagen (31%) és a Ford (29%) volt. Jellemzően egyre öregebb négykerekűeket kerülnek eladásra, hiszen az átlagéletkor 13-16 év közötti.

MI ALAPJÁN DÖNTS?

Legelőször is fogalmazd meg igényeidet. Gondold át, hol fogod legtöbbet használni? Ha városban, akkor az alacsony fogyasztásra figyelj oda. Hosszabb utakra tervezel? Nézd meg, mekkora motorral rendelkezik, esetleg van-e benne tempomat, ami extra kényelmet biztosít, amikor autópályán vezetsz. Gyakran és nagymennyiségben szállítasz valamit? Akkor a csomagtartó méretére legyél kíváncsi.

KILOMÉTERÓRA LEKÉRDEZÉS

A használt járművek legnagyobb mumusa az óraállások visszatekerése. Akár autókereskedésből, akár tulajdonostól szeretnél kocsit venni, jobb bizalmatlannak lenni, mint később pórul járni és egy rossz vásárlásba belekerülni. Magyarországon 2013 óta minden műszaki vizsgán, illetve tulajdonoscsere után kötelezővé vált az óraállások rögzítése. Ezt bármikor díjmentesen lekérdezheted a következő weboldalon: Gépjárműadat lekérdező

TÍPUSHIBÁK

Már meg is van a kiszemelt négykerekű? Akkor nézz utána az interneten, esetleg kérdezd meg autós ismerőseid, hogy mik az adott modell sajátosságai, milyen visszajelzéseket adtak róluk a tulajdonosok, illetve mik a típushibák. Túl sok hiba esetén érdemes inkább egy másikat keresned, de ne feledd, nem létezik olyan járgány, amely tökéletes és örökké hibátlanul gurul majd az utakon.
Miután betartod ezeket az aranyszabályokat, nagy valószínűséggel találod majd meg a számodra legmegfelelőbb kocsit. Adunk még egy tanácsot, amivel megkíméled magad a váratlan kiadásoktól és helyzetektől. Amikor megtörtént az átíratás, cserélj benne olajat, szűrőket, öregebb modell esetén vezérlést is, így biztosítva a hosszú és zavartalan közlekedésed.

Fordulj a Csergő Opel Független Szakszervizhez, ahol rengeteg jó minőségű és kedvező árfekvésű alkatrészt találsz, és szakértőink a beszerelést is elvégzik Neked.