Talán nem is gondoltad volna, de a tavaszra ugyanúgy fel kell készítened szeretett autódat, mint ahogyan tél előtt tetted ezt. Cikkünkben erről osztunk meg Veled néhány hasznos tanácsot.
Az első és talán leginkább ismert a téli gumi lecserélése a nyárira. Ezt már akkor érdemes megejteni, amikor a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé megy, jellemzően március elején. Gumik terén érdemes még a nyári gumi futófelületét ellenőrizni és „újrafutózni”, amennyiben ez szükséges, továbbá fontos leellenőrizni a guminyomást is.

A másik ilyen a futómű. Télen jellemzően rosszabb az utak állapota, mely megviseli a lengéscsillapítót, mindenképpen fontos, hogy egy szakember átnézze, és korrigálja az elállítódást.

A fékek is fontosak, évente egyszer ellenőrizni kell a fékfolyadék forráspontját, valamint a féktárcsákat és fékpofákat is.

Hogyan készítsd fel autódat a tavaszra

Arra viszont talán nem is gondoltál volna, hogy az ablaktörlőt lecseréld. Pedig a tél nagyon megviseli őket, szóval a tavasz előtt a legjobb cserélni, pláne amikor már csíkot húznak maguk után… A téli szélvédőmosó folyadék ugyanúgy megérett a cserére, a nyári sokkal hatékonyabban tisztít meleg időben.

Sokat használtad a kocsit télen? Akkor jogos a veszély, hogy eltömődött a motor légszűrő betétje. Ennek a cseréjével se várj tovább.

Ilyenkor érdemes átnézni a műanyagból, valamint gumiból készült alkatrészeket is, hiszen a hideg nagyon árt nekik.

Létfontosságú egy jó alapos kocsimosás is. Télen sokan nem mosatnak, hiszen úgyis állandó a sár és latyak, az autó úgyis folyamatosan koszos. Így viszont érdemes egy alapos „fürdetéssel” kezdeni a tavaszt.

Látható, hogy a legtöbb felsorolt dologhoz elkél egy igazi szakember hozzáértése. Fordulj hozzánk bátran, hiszen teljes körű állapotfelméréssel, műszeres fékhatás méréssel, valamint autómosóval rendelkezünk.

Készülj fel velünk a tavaszi autózásra: karosszéria javítás!