Azt biztosan tudod, hogy állapottól függetlenül szívesen felvásároljuk a – maximum 10 éves nagyon sérült, karambolos, törött, bontásra ítélt – autódat is. De miért éppen nekünk adnád el? Miért jobb velünk üzletet kötni, mint egy magánszeméllyel? Ebben a cikkben mindent elmondunk.
 

Ezért éri meg eladni az összetört, sérült autódat

Azonnal a közepébe vágunk: a mai alkatrész árak és munkadíjak mellett egy összetört, sérült (esetleg totálkáros) autó javítása néha drágább, mint eladni és a kapott pénzből egy újabbat, egy jobb állapotút venni.

Vegyük példának azt, hogy van egy 500 000 forintot érő autód, ami nagyon megtört. Elviszed egy műhelybe, ahol akár kaphatsz egy olyan javítási árat, amelyik után nem, vagy alig marad pénzed. Ha megjavíttatod, a javítás idejére nélkülözöd kell (ez is költség), majd miután megkapod a megjavított autódat kifizetsz annyit, amihez, ha egy keveset hozzá tudsz rakni egy sokkal újabb, jobb és nem feltétlen törött autót tudsz venni.

A fenti egy érzelmi döntés, de dönthetsz racionálisan is: kihívsz minket és eladod nekünk az autódat.
 

Érvek, miért nekünk mutasd meg a törött, karambolos Opeledet

Azért, mert nálunk minden sokkal egyszerűbb! Összegyűjtöttük azokat a lépéseket, amelyekkel nem kell foglalkozni.

1: Nem foglalkoznod vele és fizetned a hirdetéseket

Ahhoz, hogy figyelemfelkeltő hirdetést készíts szükséged lesz fényképekre és olyan leírása amelyik a sok hasonló állapotú – karambolos, vagy totálkáros – autó közül kiemelik a tiédet. Ez után meg kell találni azokat a helyeket és platformokat, ahol nem az „érdekel, írtam” és az „ez még megvan?” kommenteket fogod kapni vagy nem kell belemenned végeláthatatlan kommentháborúba azokkal, akik odaírják, hogy ez „roncshalmaz” és mennyit engedsz a felébű – még azelőtt, hogy megnézték volna.

2: Rengeteg időt spórolsz meg

Rengeteg időd elmegy majd az eladás előkészítéssel, utána pedig azzal, hogy válaszolgass a kommentekre vagy várd a vevőt, aki vagy eljön, vagy nem. Ha velünk kötsz üzletet ilyesmire nincs szükség.

3: Nem lesz okod „félni”, nem nyomás alatt hozol döntést

Bármilyen is az autó az adásvétele pénzmozgással jár, és sok stresszel utána. Már maga a „mutogatás” is stressz mert kerülhetsz nem komfortos, nem biztonságos helyzetbe. Mit teszel például akkor, ha körbeállnak és hatan győzködnek, hogy az autó ára szerinted X forint, szerintük pedig a fele, de az pont itt van náluk készpénzben és azonnal fizetnek.
 

Így veszünk mi autót

A fentieknél sokkal egyszerűbben, stresszmentesebben és tisztábban. Felhívsz minket. Amikor neked (és nekünk is) jó megnézzük az autót és adunk rá egy árat. Ha az ár tetszik, elfogadod, akkor megvásároljuk az autódat, ha nem, semmi gond, nem kötöttünk üzletet.

Szerviz vagyunk, pontosan tudjuk, milyen állapotban van a gépjármű, nem fogunk utólag reklamálni és alkudozni sem.