Minden évszaknak megvannak a sajátosságai, ezért érdemes egy-egy nagyobb felújítást ezekre az időpontokra időzíteni. Az állandó ellenőrzésekkel és javításokkal nemcsak spórolni fogsz, de autód élettartalmát is meghosszabbítod. Olvasd ezt a rövid, ám annál tartalmasabb cikket és készítsd fel járgányod a nyárra.

KLÍMARENDSZER ELLENŐRZÉS

Ugye Te is emlékszel még azokra a balatoni nyaralásokra, amikor még az autókban nem voltak klímák, így az autópályán végig izzadva haladtak az emberek? Bizonyára nem akarod újra átélni ezt az élményt, ezért az első és legfontosabb a klímarendszered ellenőrzése, majd a szükséges teendők elvégzése.

Minden évben ajánlott a klíma töltését és tisztíttatását elvégeztetni. Az előbbi biztosítani fogja, hogy ne a hosszú utazás alatt fogyjon ki a gáz, ami működésképtelenné tenné a berendezésed; míg az utóbbi garantálja, hogy minden baktérium és kórokozó elpusztuljon, amivel elkerülheted a megbetegedéseket. Ezen kívül a pollenszűrő cseréjén is jobb ilyenkor átesni, hiszen az eldugult rendszer meg fog őrjíteni – főleg, ha allergiás vagy –, mert autód szélvédője nagyon sűrűn bepárásodik majd.

TÉLI GUMIK HELYES TÁROLÁSA

A nyári felkészítés része a téli gumik helyes tárolása is. Ugye Te sem akarod, hogy használaton kívül menjenek tönkre a drágán megvett abroncsaid? Jó tudnod, hogy az UV sugárzás, a magas hőmérséklet, a különböző szennyeződések és a víz egyaránt tönkreteszi őket. A legjobb, ha egy külön polcon oldod meg a tárolást, amit le is takarsz, hogy se napfénnyel, se esővel ne érintkezzenek.

MOTOROLAJ ELLENŐRZÉS

Ezzel megnöveled autód élettartalmát és megelőzhetsz több nem kívánt meghibásodást is. A vizsgálatot úgy érdemes elvégezned, hogy sík terepre helyezed kocsid, majd leállítod a motort és vársz körülbelül 20 percet. Ezek azért fontosak, mert mérésed kizárólag így lesz pontos, ezáltal tudni fogod, mikor jön el az újratöltés ideje.

Ess túl minden felkészítésen még a szezon előtt, így a hosszú utat biztonságban és nyugalomban töltheted majd el. Klímatisztíttatásért, pollenszűrő beszerzéséért és cseréjéért, valamint motorolaj feltöltésért fordulj szakképzett munkatársainkhoz a Csergőnél.