Neked könnyedén megy a parkolás? Azonnal ráéreztél, mikor még tanulóvezetőként próbálgattad „szárnyaidat”? A parkolásnak is van rengeteg fajtája, ráadásul az adott vezetési körülményektől is függ a dolog, például az, hogy mennyi hely van a két autó között, lejt-e az út, milyenek a látási viszonyok, stb.

Manapság egyre több autó jár az utakon, így parkolóhelyet is nehezebb találni, amikor pedig mégis akad egy, akkor az ember hajlamos inkább „bepréselni” a kocsit a szűk helyre is, mintsem tovább keringjen reggelente a munkahelye körül…

Ilyenkor tesz jó szolgálatot egy jó minőségű tolatóradar, vagy kamera. Tudtad, hogy a radar kifejezés egyébként helytelen? Hiszen nem rádióhullámok segítségével történik a jeladás, hanem ultrahanggal, akárcsak ahogy az óceánokban a delfinek, vagy bálnák tájékozódnak.

A tolatóradar anno megjelenésekor természetesen full extrás cuccnak számított, melynek csodájára jártak az emberek, jelenleg azonban ez mindössze egy pár ezres tétel, amit akár te is be tudsz szerelni autódba. A működési elv egyszerű, a radar csipog, amikor észlel valamit. Ezzel biztonságosabban tudsz parkolni, és a család házi kedvence sem lesz veszélyben hazatéréskor. Az igazi megoldás azonban a modernebb autóknál rejlik…

Hiszen ezekben már komplett kamerarendszer van. Itt a parkolás során nem a tükrökkel kell játszanod, hanem sokkal könnyebben fel tudod mérni, hogy mennyi hely van például tolatáskor autód, és a padka mögött. Ez egy hosszú kombi, vagy nagy SUV esetén életmentő lehet, de legalábbis a pénztárcád megköszöni, hogy nem sérül folyton a kocsi hátsó fele.

A te autódban megtalálható ilyen rendszer? A legújabb Opelek rendelkeznek effélével, például az új Corsa, vagy Insignia típusok is. Az ingyenes parkolás a vírushelyzet alatt sokakat az utakra csábít, a reggeli csúcsforgalomban a tolatórendszerrel viszont a legszűkebb helyek is jobban megközelíthetővé válnak.

Amennyiben mégis sikerült nekiütközni valaminek, akkor se aggódj. Szervizünkben kijavítjuk a kisebb-nagyobb ütközéseket, illetve a karosszérián kialakuló sérüléseket. De akkor is érdemes ellátogatnod hozzánk, hogyha nincsen semmi baj, hiszen egy alapos átvizsgálás is jól jön ilyenkor a nyár előtt, mely felfedi akár a rejtett hibákat is.

Várunk szeretettel: csergoszerviz.hu!