A mai gazdasági helyzetben – belegondolni is fájdalmas mi és mennyivel lett drágább az utóbbi időben –egyenesen kötelező spórolni, az autón is. Ez a rossz hír. A jó az, hogy lehet, csak jól kell dönteni, jól kell autószervizt választani. De hogyan kell „jól” autó szervizt választani, egyáltalán mit jelent ez? Íme.

 

A legegyszerűbb spórolási trükk

Legegyszerűbben – és a legtöbbet – úgy spórolsz az autódon, ha óvod. Unalomig ismételt, de ha rendszeresen lecserélteted az olajakat, odafigyelsz a guminyomásra az ablakmosóra azzal már többet tettél, mint a legtöbb autós. Szeretnél spórolni a szervizen? Ha elhozod hozzánk az autódat akkor a szakembereink átvizsgálják és, ha szeretnéd felkészítjük a szezonra: az átvizsgálás után pedig nem csak biztonságosabban autózol majd, hanem olcsóbban is.

 

Vidd szakszervizbe, márkaszervizbe

A mai napig tartja magát az a tévhit, hogy a márkaszerviz „horror áron dolgozik”, pedig ez nem igaz. Mindenki ismer valakit, aki spórolni akart, ezért márkaszerviz helyett elvitte az Opeljét Gyuszihoz, a helyi autószerelőhöz. Gyuszi elvállalta, pár órás munkának mérte fel ránézésre, majd 2 hétig állt ott az autó. Valahogy az alkatrész is drágább lett (és több is kellett, nem csak a megbeszélt) és sokkal később is lett kész, mint ahogy az várható volt. Ha jól választasz és hozzánk hozod el az Opeledet akkor nyugodt lehetsz: annyi ideig tart a javítás, amit mondunk és pontosan annyiba is fog kerülni.

 

Minden legyen „lepapírozva”

Tudtad, hogy ha elviszed az autódat szervizbe, ahol mondanak rá egy árat és mégis több lesz, akkor jogod van nem kifizetni a különbséget? Persze ehhez az kell, hogy az eredeti ár és az ajánlat is le legyen írva. Egy komoly autószervizben mindenről papírt kapsz, előre tisztáztad az árakat, nem érhet meglepetés. Sőt: mi gyakran felajánlunk 2 opciót az alkatrészre, így akár tovább takarékoskodhatsz.

 

Ellenőrizd le a munkát

Ez nálunk nem feltétlen fontos, hiszen mindent leírunk a cserélt alkatrészt pedig (ha kéred) odaadjuk neked, hogy lásd, sőt szívesen megmutatjuk mit csináltunk. Távol áll tőlünk, hogy bárkiről bármi rosszat feltételezzünk, de ki garantálja azt, hogy ha nem láttad az alkatrészt, azt valóban kicserélték? Vagy mit teszel akkor, ha a mester azt mondja, nem 6 hanem 16 órát dolgozott, ezért megnőtt a munkadíja? Nálunk ilyen sincs, mindent odaadunk mindent leírunk és minden követhető. Tízezreket spórolhatsz.

 

Kérdezz és beszéld meg az árat

Nem vagy autószerelő, ezért nyugodtan tedd fel az összes (akár laikusnak tűnő) kérdésedet, mi mindig mindenre szívesen válaszolunk. A kommunikációval rengeteget spórolhatsz hiszen dönthetsz dolgokról még az elején.

 

Szakértőhöz vidd, olcsóbb!

Persze, minden autószerelő meg tudja majd szerelni az autódat, de – ha Opeled van – kényelmesebb és olcsóbb, ha hozzánk hozod. A szakértő szerelőink az autód minden csavarját ismerik, sokkal gyorsabban és hatékonyabban dolgozunk, mint ahol nem. Ez csökkenti a munkaóra-díjat. Az összes alkatrész is szuper áron van nálunk, ezzel is spórolhatsz, na és az idővel, hiszen hamarabb kapod vissza az autódat.

Ha gond van az Opeleddel hozd el hozzánk. Megjavítjuk és még spórolhatsz is velünk! Ha alkatrészt vagy szervizt keresel hozd hozzánk az autódat.