Lassan időszerű lenne a kocsicsere, esetleg az első autód megvételén gondolkozol? Vagy netán a család bővülése miatt kellene egy új, nagyobb jármű? Sajnos kevesen engedhetik meg maguknak, hogy vadonatújat vásároljanak, közvetlenül a szalonból, azonban kis körültekintéssel a használt autók piacán is ki tudsz fogni jó ajánlatot. Cikkünkben ehhez nyújtunk kis segítséget.

Az első lépés az, hogy gondold végig, mire is fogod használni az autót. Csábító lehet a leggyorsabb elérhető kétüléses sportkocsi, de kevésbé praktikus, ha valójában leginkább a gyerekeket furikáznád vele… Nem érdemes egy adott márkánál sem leragadnod, hiszen sokkal lényegesebb a kocsi műszaki állapota.

Érdemes a felszereltséget is mérlegelned. Vannak olyan funkciók, melyek nélkül nem tudsz autót elképzelni? Ülésfűtés, tempomat, tolatóradar, stb… A klímát semmiképp se hagyd ki, utólag beszerelni sokba kerül, szerencsére manapság eléggé alapfelszereltségnek számít.

Nagy családi autó kell, rengeteg hellyel? Jó választás egy Ford Mondeo, lehetőleg kombi kivitelben. Könnyen befér a kutya, bicikli, vagy egy nagyobb vásárolt bútor is.

Gondold át azt is, hogy mennyire időre tervezel az autóval. Esélyes, hogy majd továbbadod, vagy a családban marad? Ha előbbi, akkor mindenképpen olyan állapotú kocsit válassz, amit aztán közel azonos áron tovább tudsz értékesíteni. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy jó műszaki állapotban maradjon a jármű. Ezt azzal tudod elérni, ha rendszeresen elhozod hozzánk ellenőrzésre, és állapotfelmérésre.

Mindezt érdemes egyébként már a legelején megtenned, vagy ha van rá lehetőség, akkor a vásárlás előtt is. Ilyenkor tapasztalt szakembereink töviről hegyire átvizsgálják a kérdéses autót, és segítenek téged abban, hogy nehogy kellemetlen meglepetés érjen téged.

Frissen vásároltál használt autót? Hozd be hozzánk, mi pedig egykettőre újszerűvé varázsoljuk. Hozzánk a 10-15 éves, vagy akár annál idősebb Opel, Chevrolet, Ford autókkal bátran tudsz fordulni. Várunk szeretettel: www.csergoszerviz.hu!