A Ford az egyik legnagyobb autógyártók közé tartozik. Az ő nevükhöz fűződik a futószalagos gyártás feltalálása, és mindenhol letették a névjegyüket, a közutaktól egészen a versenypályákig. Cikkünkben most az 5 legikonikusabb Ford típust vesszük át, tarts velünk Te is.

Az első természetesen a Ford-T modell, mely alapjaiban formálta át az amerikai átlagember közlekedését. Ehhez a típushoz kapcsolódik a híres idézet, miszerint „bármilyen színű Ford-T autót le tudunk szállítani a vásárló kérésének megfelelően, feltéve, ha ez a szín a fekete”. Ez is jelzi, hogy akkoriban még nem volt annyi lehetőség az autók piacán, a Ford-T azonban kétségkívül maradandót alkotott, és kevés olyan autó van, mely a múlt század elején készült, mégis ennyien ismerik a nevét.

Ford

Ford

Egy másik kötelező elem a listán a Ford GT40, melyről film is készült. Ez volt a Ford VS Ferrari, mely sikert blogunkon is megírtuk. Ez volt az, amikor a Ford eldöntötte, hogy Le Mansban győzi le a Ferrarit, ott, ahol az a legjobban fáj nekik – sikerrel. A Ford így sikerrel bizonyította, hogy nem csak unalmas tömegautó gyártására képesek.

Mindennek ékes bizonyítéka a Mustang is. Egy olyan típus, melyet tényleg bárhol a világon felismernek, létezik belőle klasszikus és felújított verzió is, és méltó szimbóluma az amerikai izomautóknak. A Mustang-sztorit biztosan fel fogjuk még dolgozni blogfelületünkön is. Te szívesen olvasnál róla?

Ford Mustang

Ford Mustang

A Crown Victoria már meghökkentőbb választás, azonban a képre pillantva bizonyára Neked is beugrik, miről van szó. Ez az egyik legklasszikusabb amerikai rendőrautó, melyet számtalan filmen láttunk már. Leginkább azért lett a yard választása, mert rendkívül mozgékony volt, jó menettulajdonságokkal és gyorsulással.

Crown Victoria

Crown Victoria

A lista végén pedig álljon egy típus, mely szintén inkább a tengerentúlon vált népszerűvé. Ez a Ford Bronco, mely megágyazott a mostani SUV áradatnak, megbízhatóságával, biztonságával, és erejével pedig rengeteg vásárló kedvenc választása volt a terepjárópiacon.

Ez tehát az 5 leghíresebb Ford típus. Neked melyik a kedvenced? Kihagytunk valamit? Hozzánk bátran jöhetsz Opel mellett Forddal is, hiszen erre a márkára is kiemelt figyelmet fordítunk tevékenységünk során.

Ha Ford szerviz akkor Csergő!