Milyen gyakran találkozol a jól ismert táblával? Tudod, ahol a háromszögben ugrik a szarvas, biztos te is sűrűn látod, főleg, amennyiben erdős terület mellett vezet rendszeresen az utad hazafelé, vagy a munkahelyre. Mai cikkünkben a vadállatok által kreált veszélyhelyzeteket vesszük górcső alá.

A statisztikák szerint ősszel történik a legtöbb baleset a közutakon. Ennek az egyik oka, hogy ilyenkor esedékes az őzek, szarvasok és más vadállatok párzási időszaka. Évente több ezer karambolt okoznak ezek a nagytestű élőlények, több százezer Ft-os kárt okozva a járművekben.

  • Mit tudsz ellene tenni?

Az első és legfontosabb, hogy komolyan vegyük a hatóságok által kihelyezett figyelmeztető táblákat. Ezeken a területeken fokozott figyelemmel és jól megválasztott – akár a megszokottól sokkal lassabb – sebességgel érdemes haladnod. Az éjszakába nyúló utazások során még inkább körültekintően kell vezetned, és a jobb látásviszonyok miatt minden esetben használni kell a távolsági fényszórókat is.

  • Hogyan cselekedj, hogyha elkerülhetetlen a baj?

Ebben az esetben fontos, hogy ne ess pánikba, hiszen több feladatod is lesz, hogy elkerüld a további problémákat. A hatályos jogszabályok szerint egy ilyen ütközés közlekedési balesetnek számít, így kötelező kihívnod a rendőrséget, illetve értesítened kell a területen illetékes vadásztársaságot, majd jegyzőkönyvben tisztázni az incidens pontos körülményeit.

Lehetőséged van úgynevezett vadkár-kiegészítő biztosítás igénylésére a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás mellé. Azonban Casco-biztosítás esetén megtérítik a vadütközés okozta károkat, szóval a körülményekhez képest nyugodt lehetsz ilyenkor.

Mi a Csergőnél külön karambolos javítási szolgáltatással tesszük könnyebbé ezt a szörnyű időszakot. Ehhez kapcsolódóan gyors és teljes körű Casco és KGFB ügyintézést és a telephelyünkön helyszíni kárfelvételt biztosítunk, emellett kedvező díjszabással dolgozunk és még csereautót is szolgáltatunk szükség esetén.

Fordulj hozzánk bizalommal: https://csergoszerviz.hu/szolgaltatasok/karambolos-javitas!