Ma már szerencsére egyre nagyobb mértékben jelen vannak az elektromos autók az utakon, sőt már használtautópiacon is egyre többet találunk belőlük.

Az Opel villanyautója az Ampera is egyre több hirdetésben felbukkan és ha vásárláson törjük a fejünket, akkor, ha mázlink van egy nem sok kilométert számláló darabot is sikerül kifognunk.

Mint minden használt autónál persze ezekben a megadott a kilométerekben sosem lehetünk 100%-osan biztosak, hiszen például az Ampera esetében csak a műszerfali számlálón találjuk meg ezeket az adatokat. Ez esetben jöhet a szerviz, ahol megismerhetjük az autó teljes szerviztörténetét, így a kilométeróra állásáról is lehull a lepel.

Az Ampera jól szerepelt az Euro NCAP mérésén, melyben az autókat három biztonsági teszt alapján értékelik: a frontális ütközés, az oldal ütközés fallal és az oszloppal, és gyalogossal való ütközés.  Ezek alapján a modell jól teljesített, hiszen a felnőtt utasok védelmének vizsgálatakor 85%-ot kapott az autó, a gyerekek esetében pedig 78%-ra értékelték.

Még amit az autóról érdemes tudni:

Az autó belső kialakítását tekintve elegáns, bőrkárpitozású, tágas és minden korszerű funkcióval felszerelt.

Az Ampera műszerfalán két kijelző is helyet kapott , így könnyedén nyomon követhető az akkumulátor töltési szintje és így az aktuálisan megtehető távolság is.

Az elsőkerék-meghajtású járgány maximális teljesítménye 150 lóerő. Hosszabb utak megtételére is alkalmas, hiszen az üzemanyaggal működő generátor termeli az áramot, így akár 500 kilométer is megtehető vele egyhuzamban.

Az Amperáben rengeteg hasznos funkció helyet kapott, mint például a tolatókamera, a sávelhagyásjelző, a követésitávolság-jelző és a jelzőtábla figyelő egyaránt.

Az autót két vezetési módban lehetséges használni, az egyikben nem használ benzint, így nem bocsát ki semmilyen káros anyagot a környeztre. A másik módban, amikor az akkumulátor lemerül, az autó automatikusan átvált a kiterjesztett hatótávú üzemmódba. Mindezt természetesen a műszerfalon végig lehet követni.

Az Ampera minden helyzetben helytáll négy választható üzemmódja által.

Összességében az Ampera egy stílusos autó mindazok számára, akik a környezetbarát vezetést választják.

Amennyiben Te is büszke tulajdonosa vagy egy ilyen autónak, akkor keresd fel szervizünket, hiszen mi ennek a különleges kocsinak a javítását és karbantartását is vállaljuk.

Kérd szervizajánlatunkat az alábbi linken: Opel Ampera szerviz