Vásároltál már használt autót? Vélhetően erre egy „igen” a válaszod, hiszen Magyarországon sokkal inkább ez a jellemző. Az emberek sajnos nem engedhetik meg maguknak, hogy 2-3 évente új autót vásároljanak, a hazai utakon pedig jellemzően elöregedő a géppark is. Pontosan ezért komplett iparág épült ki a használt autók értékesítésére, melyről azonban sokan rendelkeznek negatív tapasztalatokkal.

A visszatekert kilométeróra egy örök klasszikus, melyről szinte mindenki hallott. Ennek a szinte már közhelyes trükknek a párja az ismert tanács, miszerint érdemes az autót szakértővel együtt szemrevételezned. Azt már most leszögeznénk, hogy semmiképpen se vásárolj használt autót „látatlanban”, vagy tüzetes átnézés nélkül.

De hogyan is szűrd ki a csalókat?

Érdemes lépésről lépésre, fokozatosan felmérned a kocsi állapotát. Sok esetben már kívülről is látszanak árulkodó nyomok, melyek óvatosságra intenek. Ilyenek például az illesztések, repedések, bármilyen hiba a karosszériában. Elvégre Te 1 db autót szeretnél vásárolni, nem két felet, összeillesztve…

Azonban a belső térnél sem csak az számít, hogy milyen szép a verda, hanem a funkcionalitás is. Működnek-e például az elektronikai eszközök, klíma, ablakok, stb.
A legfontosabb azonban természetesen a motortér állapota. De a váltó is gyakran problémás dolog, hibás szerkezetre utal például a rángatás, vagy a furcsa, kattogó hang is. Abban az esetben, ha a fokozatok nehézkesen kapcsolhatók, akkor az sem jelent jót.

Kicsit térjünk vissza a kilométeróra állapotára is. Ebben az esetben nem csak az a baj, hogy egy rosszabb minőségű kocsit kapsz egy jobb áráért, hanem az is, hogy ha az autó papírjain valótlan adatok szerepelnek, bizonyos szervizelések el is maradhattak.

Szerencsére a Belügyminisztériumnál le tudod kérdezni a kilométeróra állását. Az adat a legutóbbi műszaki vizsgán jelzett számot mutatja, így nem leszel csalás áldozata. Ráadásul az információ igényléséhez csupán az alvázszámot kell megadnod.

A legfőbb tanulság tehát, hogy vásárlás előtt ne maradjon el a teljes állapotfelmérés. Ebben is szívesen segítünk Neked. Hozd be hozzánk jelöltedet, és mi átnézzük, hogy garantáltan jó döntést tudj meghozni.

Fordulj hozzánk bizalommal!