Bizonyos filmekben nagy szerepe van az autóknak, már 1968-ban is volt ilyen film, amelyben az autó szinte nagyobb figyelmet kapott, mint a főszereplők. Ki ne emlékezne a Herbie-re, a kicsi kocsira, ami önfeledten száguldozott az utakon. A filmet 1992-ben láthattuk hazánkban és rövid idő alatt lenyűgözte a társadalmat. A kis Volkswagen saját személyiséggel bírt és önmagát vezette. A Disney trükkje az volt, hogy az autót a hátsó ülésről irányították, pedálok, csigák és kormány segítségével. A jeleneteket pedig sikerült olyan szögből felvenniük, hogy ne látszódjon a sofőr.

Herbie

Herbie

James Bond híres Aston Martinjai is emlékezetesek, a 007-es ügynök és a márka sorsa szinte összefonódott, ezért is van az, hogy a sorozat összes szériájában, ebben az autóban láthatjuk a kémet. Érdekesség, hogy Mark Higgins, a híres ralibajnok is vezette az autót élőben, amikor az üldözéses jeleneteket vették fel, összesen 7 autó lett ekkor totálkáros.

Aston Martin

Aston Martin

1982 és 1986 között a Knight Rider című sorozat ejtette ámulatba a nézőket és szögezte őket a kanapéhoz, amelyben David Hasselhoff és autója K.I.T.T, alkotta a főszerepet. A piros futófénnyel ellátott, beszélő fekete autó saját személyiséggel rendelkezett, és képes volt az önvezetésre is. A valóságban Pontiac Firebird Trans Am-el forgattak, amelyet kissé átalakítottak, nem mindennapi orrkialakítást kapott és különleges ködlámpákat, de ezen kívül számítógépes trükköket is bevetettek.

Pontiac Firebird Trans Am

Pontiac Firebird Trans Am

A Taxi című film is emlékezetes volt, 1998-ban robbant be, majd annyira sikeres volt, hogy 4 további rész is követte. Az extrém sebességgel gyorsuló autó utasai általában rosszulléttel szálltak ki. A fehér Peugeot 406-os autó különféle manőverekre is képes volt és a jelenetek többségét élőben forgatták le. Autóversenyzők és kaszkadőrök egyaránt segítették a munkát, összesen 110 autót használtak el. Érdekesség, hogy a rendező korábban autóversenyző volt, ha belegondolunk ez a filmen is érezhető volt.

Peugeot 406

Peugeot 406

Az Odaát című sorozatban Jensen Ackles járgánya, a híres Chevy Impala ejtette ámulatba a nézőket, a színész is teljesen oda volt az autóért, évekig könyörgött, hogy az övé legyen. A sorozatban nem ez az egyetlen Impala, összesen 6 kocsit használtak a forgatás ideje alatt. Jensen Ackles egy interjúban közölte, hogy a sorozat befejeztével megkapja az egyiket, amit egy V8-as motor hajt, ezáltal teljesül egyik nagy álma.

Chevy Impala

Chevy Impala

A felsorolt filmek tehát nagyon izgalmasak és a szereplőkön kívül a bennük lévő autók is fontos szerepet kaptak. Ha önnek is hasonlóan fontos autója állapota, akkor bízza szakemberekre annak javítását, szervizelését. Műhelyünkben szeretettel várjuk a Ford, Opel és Chevrolet gépjármű tulajdonosokat!