Hogyan spórolj autód kiadásain?

A forgalomban lévő autókról elmondható, hogy átlagéletkoruk egyre magasabb. Sokan azért nem cserélik le a régi kocsijukat, mert nincs elegendő önrészük a vásárláshoz. Tudjuk, hogy egy autó fenntartása nem olcsó mulatság, azonban egy kis odafigyeléssel sok költségtől megkímélheted magad.

De vajon mennyit költ egy átlagos magyar autójára?

Összességében az tapasztalható, hogy egyre több új autó kerül forgalomba. Azonban az országban az autók életkora magasnak mondható, hiszen átlagosan 13,6 éves autót vezetnek a magyarok. Természetes, hogy az idősebb autókra többet kell költeni, hiszen nagyobb a rizikója annak, hogy mindenféle nyűgje-baja legyen.Az autóval kapcsolatos kiadások között a fix költségek általában jól kikalkulálhatók. Ilyen például az olajcsere, a szűrők cseréje, az autógumik cseréje, a klímatisztítás. Azonban sajnos előfordul, hogy nem várt szervizelésre van szükség. Ez pedig éves szinten átlagban a 65 ezer forintot is elérheti, ez pedig nem kis összeg.

Hogy hogyan tudod ezt a költséget kissé lefaragni?

Nem is gondolnád, de azzal, hogy kisebb probléma esetén idejében szervizelteted autódat meg tudod kímélni magad a nagyobb költségektől. Nem érdemes halogatni, hiszen a helyzet idő közben rosszabbodhat, bármilyen problémáról van szó, így a költségek is magasabbak lesznek.

Emellett érdemes figyelni az akciókra, hiszen honlapunkon az alkatrészekre és a szervizszolgáltatásokra egyaránt kínálunk kedvezményeket. Lehet, hogy egy alapos szervizelés is ráfér autódra?

Látogass el hozzánk, hiszen szakembereink széleskörű szolgáltatásokkal várnak.