Nehéz néhány mondatban összefoglalni azt, ami az Opelt jellemezte 2021-ben, ám az tisztán körvonalazódik, hogy mire készül, merre tart, hiszen nemrég mutatták be az új Opel Rocks-E-t és van egy lenyűgöző céldátum is a 2028. Ismerd meg az Opel terveit.

 

Egy új kategória: a SUM

Néhány hónappal ezelőtt Törökországban mutatta be az új városi használatra tervezett mini autóját az Opel, és ezzel azonnal egy új kategóriát is megteremtett a SUM-ot (Sustainable Urban Mobility) ami szabad fordításban fenntartható városi járművet jelent. A Rocks-e Németországban már alig 8000 Eurós induló ártól kapható – illetve konkrétan egy webshopból rendelhető – és világosan megmutatja, hogy bár a Karl és az Opel Adam csak egy szériát élt meg, az Opel töretlenül hisz az olyan kicsi elektromos autókban, mely alternatívát jelent a rollerek és az autók között. Emellett továbbra is kitart a 2028-as céldátum mellett.

 

Ezt szeretné az Opel 2028-ra

Az Opel nem titkolt célja a Rocks-E-vel, hogy mindenki számára elérhető alternatívává tegye az elektromos autózást (az új SUM konnektorból tölthető és egy töltéssel 75 kilométerre tud majd eljutni). Egyébként az Opel és a Vauxhall, a két korábbi GM-márka – amelyet a francia PSA autógyártó az FCA-val való egyesülése előtt felvásárolt – a héten hozta nyilvánosságra, hogy a két márka 2028-tól kizárólag elektromos autókat kínál majd Európában.

„2028-tól az Opel csak elektromos autókat kínál majd a fő piacunkon, Európában” – mondta egy sajtónyilvános beszélgetésen Michael Lohscheller, az Opel vezérigazgatója nemrég. „Ez világosan mutatja az Opel márka elkötelezettségét az elektromos mobilitás mellett. Az autóipar jövője az elektromos autózás – és az Opel ennek része szeretne lenni” – fejezte be.

 

Modellek, jövőre

Az már majdnem biztos, hogy jövőre megérkezik az új Astra, ahogy az is, hogy a Crossland és a Corsa és az Insignia is marad: az Opel tehát jövőre is a teljes autópiacot szeretné kiszolgálni és a tervei között az szerepel, hogy egyetlen márkát sem vezet ki. Arról még nincs hírünk, hogy az Opel tervezi-e egyes modellek ráncfelvarrását. Egyébként még ebben az évben a vállalat olyasmit is kínál majd, amit nem sok más autógyártó tesz vagy tett. Az idei évtől két különböző akkumulátoros-elektromos kisteherautó közül lehet választani az Opelnél, az egyik az Opel Combo a másik az Opel Movano-e.

Ha Opel szervizre van szükséged – akár olyanra, amelyik garanciaidőn túl szervizeli meg az autódat – szívesen segítünk, keress minket akár a 10-15 éves Opeleddel is. Kattints: https://csergoszerviz.hu/