A koronavírus alaposan átrendezte a 2020-as év legfontosabb sporteseményeit. Halasztani kellett többek között a labdarúgó mérkőzéseket, az olimpiát, és a Forma-1 is áldozatul esett. Szerencsére júniusban már körvonalazódott, hogy szigorú szabályok mellett ugyan, de meg lehet tartani a futamokat.

Mi lesz veled 2020-ban, Forma-1?

A tavalyi évben már februárban elindult a száguldó cirkusz, most azonban az első összecsapást július 5-re tűzték ki, ekkor rajtol ugyanis az Osztrák nagydíj. Míg a korábbi években átlagosan 2 futamot rendeztek havonta, addig most csak augusztusban 4 versenyre kell számítani. Pörgős idény elé nézhetünk tehát.

Néhány újdonságra is számíthatunk az idei évben. A Scuderia Toro Rosso-t birtokló Red Bull idén átnevezte, átkeresztelte az istállót Scuderia AlphaTauri névre, amely az energiaital-gyártócég divatmárkájának a nevét viseli.

Milyen futamokat fognak megrendezni a Forma-1-ben 2020-ban?

Habár van egy 18 futamból álló lista, amelyet cikkünk végén meg is osztunk, de várható lesz idén, hogy több versenyt is elhalasztanak, vagy egyáltalán nem tartanak meg. Ilyen lehet például a Japán, vagy a szingapúri nagydíj. És persze nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a Covid-19 pandémia második hullámára is számítanak a tudósok, azt azonban senki sem tudja, hogy mikor várható ennek a berobbanása. Amennyiben még tart a versenyszezon és újra felüti a fejét a járvány, könnyen elképzelhető, hogy félbe kell hagyni a szezont, és csak jövőre lehet befejezni.

Az mindenesetre biztos, hogy idén szinte az összes sportesemény szervezője, köztük a Forma-1 futamokat lebonyolító társaságok és maguk a résztvevők is még számos megpróbáltatás előtt állnak.

1. futam: július 5. – Osztrák Nagydíj
2. futam: július 12. – 2. Osztrák Nagydíj
3. futam: július 26. – Brit Nagydíj
4. futam: augusztus 2. – 2. Brit Nagydíj
5. futam: augusztus 9. – Magyar Nagydíj
6. futam: augusztus 23. – Spanyol Nagydíj
7. futam: augusztus 30. – Belga Nagydíj
8. futam: szeptember 6. – Olasz Nagydíj
9. futam: szeptember 20. – Azerbajdzsáni Nagydíj
10. futam: szeptember 27. – Orosz Nagydíj
11. futam: október 4. – Kínai Nagydíj
12. futam: október 11. – Japán Nagydíj
13. futam: október 25. – Amerikai Nagydíj
14. futam: november 1. – Mexikói Nagydíj
15. futam: november 8. – Brazil Nagydíj
16. futam: november 22. – Vietnámi Nagydíj
17. futam: december 6. – Bahreini Nagydíj
18. futam: december 13. – Abu-dzabi Nagydíj