Te is azok közé tartozol, akik élnek-halnak az autójukért? Olyan vagy, aki nem szívesen bízza másra a javítását, ápolását, hanem lehetőleg saját maga végzi ezeket a tevékenységeket? Sajnos ez nem minden esetben kifizetődő, el is mondjuk, miért…

Az otthon végezhető egyik legegyszerűbb szervizelési folyamatok közé tartozik az olajcsere, azonban ezt is lehet hibásan végezni. Lássuk, milyen jellemző hibákat tudsz elkövetni.

Az egyik ilyen az, hogyha nem megfelelő olajat használsz. A gyártók mindig pontosan előírják, hogy az adott típusba milyen kenőanyag tölthető. Általában kitérnek a viszkozitásra, minőségre, specifikációra. Természetesen ez nincsen kőbe vésve, azonban amennyiben a „saját szakálladra” kísérletezgetsz másik olajokkal, akkor az a garancia elvesztésével is jár.
Egy másik hiányosság az olajsapka hiánya. Gyakran még tapasztalt szakszervizekben is elkövetik, hogy elfelejtik visszahelyezni a csere után a sapkát. Rosszabb esetben ez azzal jár, hogy az olaj hamarabb elfogy, hiszen könnyedén kilöttyen. Ezt ki tudod védeni azzal, hogy látható helyre teszed az olajsapkát, pro tip pedig, hogyha úgy pozicionálod, hogy ne tudd lecsukni tőle a motorháztetőt. ☺

Újabb hiba még az öblítő olaj használata, tisztítási céllal. Ezzel azonban ellentétes hatást érsz el. Hiszen a legjobb olajok pont az adalékok miatt nem tapadnak oda sehova, az öblítő olaj viszont nem rendelkezik ilyen tulajdonsággal.

Te gondoltad volna, hogy ennyi hibalehetőség van még egy olyan sima, rutinfeladatban is, mint egy olajcsere? Pontosan ezért érdemes tapasztalt szakemberekre bíznod a dolgot. Mi immáron több, mint 25 éve foglalkozunk autók szervizelésével, specializálódva az Opel, Chevrolet és Ford gépjárművekre.

Vállaljuk bármely Opel, Chevy és Ford típusú autók olajcseréjét, kedvező árak mellett. Utángyártott, vagy identikus szűrő esetén ráadásul az ár csökkenhet, valamint az árak a szerelési költséget is tartalmazzák.

Hozd be hozzánk Opeled olajcserére!