Rajongasz az autósportért? Akár hajnalban is felkelsz egy tengerentúli F1 futam kedvéért? Akkor cikkünk Neked szól, melyben összeszedtük a legfontosabb információkat a kiemelt autósport szezonokról 2020-ban, külön figyelemmel kísérve az Opel, Ford, Chevrolet márkákat.
Természetesen a sort a Formula 1-el kell kezdenünk. A 2020-as a 71. szezonja lesz az autósport királykategóriájának, mely március 15-én veszi kezdetét, a szokásos módon Melbourne-ben.

Jó hír a fanatikusoknak, hogy idén rekordszámú, 22 futam lesz, a bajnokság pedig november 29-én zárul, Abu-Dhabiban. Visszatérő a naptárban a Holland Nagydíj a legendás Zandvoort versenypályán, illetve debütál a vietnámi Grand Prix is Hanoiban. Természetesen idén sem maradhat el a magyar futam, augusztus 2-án, szokásos mód a pilóták nyári szünete előtt.

A bajnoki címért vélhetően idén is a Ferrari és a Mercedes fog csatázni, kérdés, hogy ki lesz a címvédő Lewis Hamilton legnagyobb kihívója. Te mit gondolsz?

Minden, amit a 2020-as autósport szezonokról tudnod kell

A királykategóriában már hosszú évek óta nem jelenik meg az Opel sem konstruktőrként, sem pedig motorszállítóként, ugyanez igaz a Fordra és a Chevroletre is.

Érdekesség azonban, hogy még a hetvenes években pilótaként is megjelent egy Opel, méghozzá az egyetlen liechtensteini autóversenyző, Rikky von Opel személyében. A név pedig nem véletlen, hiszen a dédapja volt a gyáralapító Adam Opel.
A sorozatokban tovább haladva a rali világbajnokságban már találunk ismerős csapatot, hiszen a Ford rajthoz áll 2020-ban is, 3 versenyzővel. A csapat a Fiesta WRC-vel képviselteti magát.

Nem szabad azonban elmennünk az Opel mellett sem. A német gyártó mutatta be ugyanis a világ első akkumulátoros-elektromos raliautóját, a Corsa-e-n alapuló modellt. Idén nyárra tervezik a külön márkakupa indulását, mely átnyúlik majd a 2021-es szezonra is.

Opel Corsa-e Rallye, Testfahrten in Dudenhofen (Dez. 2019)

Opel Corsa-e Rallye, Testfahrten in Dudenhofen (Dez. 2019)

Eddig nem említettem a Fordot és a Chevroletet az európai sorozatok kapcsán, a tengerentúlon azonban fordul a kocka. A NASCAR-ban 9 Chevrolet, valamint 6 Ford csapatot találsz, az IndyCarban pedig domináns a Chevrolet, 7 csapattal.

Neked melyik bajnoki sorozat áll a legközelebb a szívedhez? Mi imádjuk a benzingőzt, valamint a lenyűgöző mérnöki hátteret és technikát a csapatok mögött. Hasonlóra törekszünk a mindennapokban mi is, csak „kicsiben”.

Ugyanolyan maximalista hozzáállással kezeljük autódat, mint ahogyan a futamok során a bokszutcában a profi csapatok teszik ezt, akár egy F1-es gép, a Corsa-e, vagy egy NASCAR versenyautó kapcsán.

Fordulj hozzánk bizalommal: https://csergowebshop.hu/!