Nektek volt Vectrátok? Némileg a Corsa, Kadett, illetve az Astra mögé szorult ez a típus népszerűségben, ugyanakkor a kilencvenes években sok család választotta ezt a típust.

A Vectrát 1988-ban kezdték el gyártani, és három generációt élt meg, ezeket A, B, C betűkkel jelölték. Elődje az Ascona volt, kivezetés után pedig az Insignia váltotta.

Az első változat a 4 ajtós Vectra A volt, később pedig megjelent az 5 ajtós szedán kivitel is. 1992-ben a márka kapott egy vizuális vérfrissítést, mely keretében átszabták az orr-részt, valamint a kocsi hátulját is. Így a Vectra sokkal hasonlóbbá vált az ikonikus Astra F-hez.

Opel Vectra A

Opel Vectra A

A második generáció 1995-ben jelent meg. Maradt a 4 és 5 ajtós szedán, illetve a kombi kivitel, melyet az Opelnél Caravan-nak neveztek. Ez a változat is kapott egy frissítést, 1999-ben.

Érdekesség, hogy a diesel motorok mind fel lettek szerelve karbantartásmentes vezérműlánccal, hogy ne keljen drága vezérműszíj cserét végezni rajtuk. A komplex technológiának köszönhetően sikerült a TDI-Motorok szabványfogyasztást a VW-csoport fogyasztásához mérten alacsonyabbra tenni, mely kedvező választássá tette a Vectrát a vásárlók körében.

Opel Vectra B

Opel Vectra B

2002-ben mutatták be a harmadik generációs Vectra C-t, a genfi autókiállításon. Ekkor a tengelytávot jelentős mértékben megnövelték. Továbbá a kormány is változott, a hagyományos hidraulikusról elektrohidraulikusra. Rendelhető extra volt az elektromos lengéscsillapító-állító.

A modellfrissítés itt sem maradhatott el. Érdekesség, hogy arányaiban viszont ez a változat teljesített legkevésbé jól. 2006-ban Németországban majdnem 5-ször annyi VW Passatot árultak, de még a Skoda Octaviából is majdnem 2-szer annyit adtak el, mint Vectrát.

Opel Vectra C

Opel Vectra C

Nektek volt ilyen Opeletek? Netán most is a 3 féle Vectra valamelyikét hajtod? Hozzánk bátran tudsz fordulni ezzel a típussal is, hiszen nagy raktárkészletünknek, és kipróbált, tapasztalt szakembereinknek köszönhetően bátran vállaljuk mindenféle Opel átvizsgálását, szervizelését, valamint alkatrészeinek cseréjét.

Fordulj hozzánk bizalommal, és hozd hozzánk Vectrád, Astrád, vagy bármilyen egyéb Opeled: Opel szerviz