Biztosan észrevetted, hogy az olajcserének általában nincs fix ára, nem csak autónként és szervizenként térhet el egymástól, hanem akár akkor is változhat, ha mindig ugyanoda viszed az autódat. De miért van ez? Mitől függ az olajcsere ára?

 

Nincs pontos ár: a tévhitek

Első pillanatban jogosnak tűnik az az elvárásod, hogy az autószerelő műhelyek és a márkakereskedések mondják meg előre pontosan, hogy mennyibe kerül az autódban az olajcsere és te majd ez alapján eldöntöd, hogy hova viszed. Végül is mindenhol ugyanazt a szolgáltatást kapod: kicserélik az olajat.

Miért drágább, vagy olcsóbb ez valahol és miért „titok”?

Az olajcsere ára nem titok, viszont számos olyan tényezőtől függ, amit előre nem tudnak a szervizek. Ezért nem lehet előre és fillérre pontosan megmondani mennyibe fog kerülni. Nem akarsz várni és egyből ajánlatot kérnél, kattints: https://csergoszerviz.hu/kapcsolat

 

Ami befolyásolja az olajcsere árát

Az olajcsere előtt érdemes elővenni az autó használati utasítását és végigolvasni. A – gyakran vastag – füzetből pontosan kiderül, hogy az autógyártó milyen olajat ajánl, milyen a szükséges olaj viszkozitása, hogy mennyi olaj kell az autóba, és az is, hogy az olaj szintetikus vagy hagyományos.

Logikusan gondolkodsz, ha úgy véled, ehhez az árhoz még hozzá kell adni az olajcsere munkadíját a szűrőét (ezt minden esetben cseréljük) és elvileg kiszámítható, hogy mennyibe kerül majd a művelet.

De lehetnek extra kiadások.

 

Nem mindent látsz előre

Gyakori, hogy a légszűrőt és az olajszűrőt egyszerre kell cserélni így máris nem csak az olajcserével kell számolni (viszont nem biztos, ezért kár előre beépíteni az árba). Néha a pollenszűrőt és az üzemanyagszűrőt is az olajjal egyidőben kell cserélni, ezzel megnő a munkaidő és az alkatrészköltség is. És még mindig maradnak kérdések, hiszen lehet, hogy te hozod az olajat (van, akik ezt elfogadják, van, akik nem dolgoznak hozott olajból) ami úgy tűnik spórolás. De hibázhatsz, mert lehet, hogy sok, vagy éppen kevés olajat hozol. Mindkettő eset aggályos, meg fog változni az ár. Az sem mindegy, milyen alkatrészekkel pótoljuk a régit: mi például minden esetben gyárival, de előfordulhat, hogy valaki utángyártottal: ez a te döntésed és ez is meg tudja változtatni az árat.

 

Akkor most mennyibe kerül az olajcsere?

Jól látszik, hogy bár rengeteg autó olaját cseréltük már le és jelentős tapasztalatunk van, egyetlen szerviz sem tudja neked forintra megmondani. Azt tudjuk, hogy átlagosan egy adott típusú és évjáratú autó olajcseréje mennyibe kerül, mit tartalmaz, össze is gyűjtöttük neked, nézd meg: https://csergoszerviz.hu/szolgaltatasok/olajcsere

 

Mikor jött el az olajcsere ideje?

Általában 30 000 kilométerenként de évente biztos (a legtöbb új autó szól is, hogy itt az idő). Ha éppen szükséges, hozd el hozzánk az autódat olajcserére, kattints ide és jelentsd be most.

Most, hogy körültekintően körbejártuk a témát, kérj ajánlatot: https://csergoszerviz.hu/ajanlatkeres