Ahogy testünket, lelkünket és otthonunkat, úgy autónkat is rendszeresen karban kell tartanunk. Sokszor hallhatjuk, hogy nem elég csak akkor szakértőhöz fordulni, ha már kialakult a baj. Sajnos sok esetben még ilyenkor is halogatásra kerül a dolog, amely számos további problémát szülhet.

A motordiagnosztika elengedhetetlen autónk szívének gördülékeny működéséhez. Napjaink rendkívül összetett motorjai miatt alapos vizsgálatra van szükség a problémák kiszűrésére, hiszen nincs két egyforma hiba.

Hogyan működik?

Minden esetben az ügyfél panaszaiból indulunk ki, majd a próbaút tapasztalatait hasznosítva végzünk el minden vizsgálatot.
Az első lépés a számítógépes diagnosztika, majd legtöbbször a motor mechanikus vizsgálata következik. Ezt követi a motor hibakód kiolvasása és törlése, a későbbiekben pedig emisszió-mérés és kipufogógáz ellenőrzését végezzük el, illetve a gyújtási vizsgálatot.
További folyamat a fogyasztási értékek, illetve annak optimalizálásához szükséges beavatkozások. Ezen értékek felügyelete rendkívül fontos a túlfogyasztás megakadályozásához. Az eljárást pedig az indításgátlók beépítésével zárjuk.

A műveletek összetettsége, illetve az egyes pontok átfutási ideje miatt a teljes hibafeltárás néhány órát biztosan igénybe vesz, de nagyobb problémák esetében ez akár 1-2 munkanap is lehet.

Kiknek nélkülözhetetlen?

Ha egészen pontosan szeretnénk fogalmazni, minden autótulajdonosnak és használónak szükséges. A műszerfalon megjelenő hibajelzések feltűnése esetén pedig nélkülözhetetlen, a komolyabb gondok kiszűrése miatt.

Használtautó vásárlás esetén mindenképp javasoljuk a részletes vizsgálatot, hiszen ebben az esetben nincs pontos információnk az autó múltjáról, éppen ezért nem árt teljesen biztonságos állapotban tudni.

Továbbá olyan szerelő szakembereknek is ajánljuk, akik nem tudják megállapítani a javítandó járművek problémáját, éppen ezért egy szakszerű gépi vizsgálathoz fordulnak, az eredményesebb javítás érdekében.

Ne várd meg, míg a probléma már javíthatatlanná válik. Ha bármilyen különös, vagy a megszokottól eltérő dolgot észlelsz, fordulj hozzánk bizalommal, hogy orvosoljuk a gondot!