A ma érvényben lévő szabályok alapján az újonnan forgalomban lévő autók műszaki vizsgája négy év múlva jár le, azután már kétévente szükséges a műszaki vizsgát elvégeztetni rajtuk.

Előtte azonban érdemes otthon, majd szervizben is átnézetni az autót, hiszen fontos, hogy idejében kiderüljenek az esetleges hibák.
Sokat ér az otthon végzett átvizsgálás is, így lássuk miket érdemes ilyenkor leellenőrizni az autón!

Ilyenkor kívülről-belülről szükséges szemügyre venni a kocsit, kezdd a szélvédővel.

A szélvédőn nem lehet repedés, vagy kavicsfelverődés által okozott sérülés. Fontos még azt is tudni, hogy sem a szélvédő, sem a két első üveg nem lehet fóliával sötétített.

Ezután érdemes átnézni a lámpákat, hogy mindegyik tökéletesen működik-e.

A karosszériát se felejtsd el tüzetesebben átnézni, hiszen csak kisebb horzsolások, horpadások elfogadottak rajta, bármely nagyobb horpadást, vagy karambolos sérülést javíttass meg idejében.

Az autógumik minőségét is megvizsgálják műszaki vizsgáztatásnál, így Te se feledkezz meg róla.

Miután végeztél a külső átvizsgálással, jöjjön az utastér. Ellenőrizd le a műszerek működését, a biztonsági övet, ablaktörlőket, egyszóval mindent, ami eszedbe jut.

Végezetül a kötelező tartozékokról, mint például a pótkerékről, defektjavítóról és elsősegélydobozról sem szabad megfeledkezni. Utóbbinak szavatossági idejét is fontos figyelni. Abban az esetben, ha valami hiányzik, szerezd be minél előbb.

A felfedezett hibákat mihamarabb javíttasd meg, szükség esetén pedig érdemes a műszaki vizsgára felkészítést igénybe venni, így magadat is megkíméled attól, hogy az esetlegesen nem látott hibák pont a vizsgán derüljenek ki.

Hozd el hozzánk autódat és mi egyaránt biztosítjuk a felkészítést a vizsgára, valamint levizsgáztatjuk autódat.