Magyarországon rengeteg használtautó cserélt gazdát már a korábbi években is. 2018. második negyedévében 175 ezer használtautóról beszélünk, mely 11%-kal jelent több eladást, mint tavaly, ugyanebben az időszakban. Az új autók vásárlási aránya is rendkívül magas, így nem csoda, hogy a használtautó eladás is kimagaslóan teljesít.

Az előző évhez képest 2018-ban 17%-kal növekedett a használt személygépkocsik vásárlása, így bátran kijelenthetjük, hogy jelenleg is hasít a piac. Előreláthatóan ez nem fog változni az év további részében sem, hiszen a vásárlások száma hónapról-hónapra növekedett az elmúlt időszakban. Ennek köszönhetően akár az éves rekord is megszülethet, hiszen tavaly 686 ezer autó cserélt tulajdonost, ebben az ütemben haladva pedig ez idén megdőlni látszik.

Hogy melyek a legnépszerűbb márkák? Az Opel állandó tagja a népszerűségi listának, sőt idén ebből a márkából vásároltak a legtöbbet. Ez 13,3%-ot jelent a teljes vásárlásból. A negyedik hely a Fordot illeti meg, hiszen a vásárlók 8,3%-a választotta ezt a márkát.

Te is most tervezel használt autót vásárolni? Ebben az esetben fontos körültekintőnek lenni, hiszen sajnos gyakoriak az átverések. Pontokba szedtük, hogy mikre érdemes alaposan odafigyelni.

  • Vedd kívülről szemügyre az autót (illesztések, rozsda, szélvédő).
  • Ezután jöhet a belső átnézés (ablakok, klíma, sebváltó működik-e).
  • Nem maradhat ki a motortér ellenőrzése sem.

A leggyakoribb átverés a kilométerórával kapcsolatos. Amennyiben a szervizfüzet rendelkezésedre áll nemcsak azt tudhatod meg, hogy hány km van a kiszemelt kocsiban, hanem az autó egész életútját is megismerheted belőle.

Ne feledd azonban, hogy a szervizfüzeteket is előszeretettel hamisítják már, így valóban okosan és szemfülesen kell autót vásárolni.

Amennyiben most tervezel autót vásárolni, vagy nemrég vásároltál, akkor hozd el hozzánk autódat.
Az Opel, Ford, vagy Chevrolet márkájú autók számára mi biztosítjuk a szakértői szervizszolgáltatásokat, bármilyen probléma is merül fel.

Keress minket bátran!