Következő évtől fejlődik az üzemanyag piac, egy zöldebb, környezetkímélőbb úton indul el Magyarország.

Aki Németország autóútjait gyakran igénybe veszi, biztosan szembe jött már vele a kútoszlopokon az E10-es jelzés. Az E10, a környezetbarát üzemanyag rövidítése, amire már itthon se kell sokáig várnod, hiszen januártól, Magyarországon is elérhető lesz.

Ássunk csak egy kicsit a mélyére…

Mitől válik szorosabbá az üzemanyag piac és a környezet viszonya? Mit is értünk ez alatt? Nem mást, mint, hogy jövő évtől forgalomba kerülő üzemanyagok receptje összetevők terén változik. Jelenlegi felépítés alapján a benzinben és gázolajban, a megújuló energiaforrásnak minősülő, biológiai eredetű összetevők aránya 6,4 százalék. Ez az alkotórész jövő évtől magasabb százalékban lesz jelen, azaz pontosan negyedével emelkedik, 8,2 százalékra nő.

Magyarország kiemelten kezeli ennek az ügynek a fontosságát, hiszen a klímavédelem és a kőolaj igény mérséklése megerősíti és stabilabbá teszi az ország energia függetlenségét.

Mindemellett, a kutatások igazolják, hogy ez a változás kiváltképp hozzájárul az intenzívebb magyar gabona és kukoricatermeléshez. Például a használt sütőolajok is biológiai összetevőknek minősülnek, így szerves részét képezik majd az E10-es bio eredetű üzemanyagnak. A bioetanol-gyártás hatására, a mezőgazdaság felfelé ível majd, mivel a készleteik hatékonyan kerülnek beépítésre az üzemanyagokba.

Vajon, tényleg ártalmas hatással van négykerekű kedvencünkre?

A tévhitekkel ellentétben a bioüzemanyagok használata, nincs ártalmas hatással négykerekű verdánk motorjára, hiszen kontinensünk megannyi országában már ezzel tankolják a járműveket és a visegrádi államok is a csatlakozás mellett döntöttek.

Válogass széles alkatrész kínálatunkból és készítsd fel autódat, a környezettudatosabb tankolásra! Jegyezd fel címünket most!

Forrás: https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/08/04/kicsit_zoldebb_lesz_a_benzin_es_a_gazolaj_jovore_magyarorszagon/