Az Opel Ampera méltán népszerű, több, mint 50 nemzetközi díj lett a modellé. Az Opel nem állt meg itt, nemrég bejelentette az új Corsa-e autót, amelynek akár 330 km a hatótávja.

A Corsa-e mindennapi, elsősorban városi használatra készült. Két különböző megjelenésben kapható: az egyik inkább letisztult, míg a másikkal a sportos stílus híveinek kedveztek a formatervezők. Az anyagok terén viszont nincs nagy választásunk, de ez nem is baj: csak igényes, magas minőségűt használtak. Belülről tágas, tárolóhelyben sem szűkölködik.

Már sokszor említettük, hogy a hideg indítás milyen káros a benzines és a dízeles autóknak – ezt a problémát kiküszöböli egy elektromos autó, így elsősorban városi használatra, rövidebb távokra kiváló választás.

Az elektromos változat 136 lóerős, 50 km/h-ra mindössze 2,8 másodperc alatt gyorsul. Olyan extrákkal szerelték fel, mint például a nagy képernyő, kulcs nélküli nyitás, zárás, indítás vagy például a városi vészfékező rendszer. Vezetési stílusodhoz alkalmazkodik: a sport mód élvezetes vezetést nyújt, a regenerációs móddal pedig a jármű hatótáva növekszik. Gyorstöltővel akár 30 perc alatt feltöltheted 0-ról 80%-osra az akkumulátort.

Az elektromos Corsa 2020 elejétől lesz kapható – kíváncsian várjuk, hogy mekkora sikere lesz.

Amíg egy új Opelre gyűjtesz, addig is gondoskodj az autód egészségéről: válassz eredeti vagy magas minőségű utángyártott alkatrészeink közül, így kedvező áron teheted szinte újjá az autódat.