A veterán autók olyanok, mint jó bor, idővel nő az értékük. Te is rajongasz ezekért a klasszikus autócsodákért? Opel rajongóként szívünk leginkább ezek miatt a veteránok miatt dobban meg hevesebben. Ascona, Manta, GT, vagy a régi Kadettek, és Calibrák… Írásunk segít rendet tenni a fejekben…

Az Ascona leginkább a raliversenyekről lehet ismerős, a legendás Walter Röhl is ilyennel szerezte első címeit. Manapság ők a veterántalálkozók ékességei, akárcsak az Opel Manta, melyet még az idei AMTS Csergő standjánál is meg tudtál csodálni. Készítettél fotót a rendezvényen? A Mantának 2021 második felében megérkezett egy izgalmas újragondolása, mely egy ikonikus formatervvel bír, a kor trendjeinek megfelelő elektromos meghajtással.

A legismertebb Opel veterán talán a Kadett, melyre bizonyára emlékszel gyerekkorodból is. A kissé bumfordi kupé igazi klasszikus családi autó, és méltó elődje a híres F Astrának, mely egyébként lassan szintén veteránkorba ér. Nem mehetünk el szó mellett az Opel sportmodelljei mellett sem. A Calibra és az Omega a mai fiataloknak talán már nem mond semmit, de anno egy Omega a német autópályán Porschékat és Ferrarikat is legyorsult – pláne amennyiben a Lotus kiadásról beszéltünk. A Calibra mellett pedig a lenyűgöző formavilág és az áramvonalas kasztni szólt, anno mi is csodájára jártunk gyermekként egy ilyennek, főleg vadító tűzpirosban…

És ha már látványos formavilág. Tudtad, hogy az Opelnek létezik egy olyan veterán kiadása, mely a Ferrari 250 GTO-t idézi? Ez az Opel GT, mely már ránézésre is tipikusan az a klasszikus sportkocsi a hatvanas évekből, melyet bármely autórajongó szívesen kipróbálna. Te is köztük vagy?

Tetszett ez a kis kollekció a klasszikus Opelekről? Te is egy ilyen idősebb modellt vezetsz? Hozzánk a 10-15 éves, vagy régebbi Opelekkel is bátran tudsz fordulni. Hozd be egy átvizsgálásra vagy szervizre, hogy még sokáig meg tudja őrizni az értékét: www.csergoszerviz.hu!