Hogyan függ össze a WPC az autóiparral?

A WPC anyagok napjainkban egyre népszerűbbek, ezért egyre több területen és iparban alkalmazzák őket, például ma már az autóiparban is meglehetősen közkedveltek.

wpc burkolat autóban

Nézzük hát, hogy miként is kapcsolódnak az iparághoz

Az autóipar rendkívül összetett, hiszen rengeteg típusú alkatrészt kell legyártaniuk, arról nem beszélve, hogy ezeknek bizonyos követelményeknek is szükséges megfelelniük. A német autók ezen a területen kiemelkedőek, ráadásul számos Opel szerviz is foglalkozik alkatrészek forgalmazásával.

Különleges anyag az alkatrészekben

A WPC anyagokra jellemző, hogy könnyűek, emellett a tartósság és szilárdság kombinációját is kínálják. Ideálisak lehetnek például az autó belső részeihez, gondolunk itt az ülésekre, ajtóburkolatokra, esetleg csomagtér részeire, ezáltal nagyban csökkenhet az egyes alkatrészek súlya úgy, hogy közben nem veszítik el szilárdságukat vagy stabilitásukat.

Manapság a legtöbb területen igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni a környezetvédelemre, nincs ez máshogy az autógyártásban sem. A WPC anyagok részben fát tartalmaznak, így csökkentik a műanyagfelhasználást és ezzel hozzájárulnak a fenntarthatósághoz.

Ezen kívül a WPC kiváló zajszigetelő tulajdonságokkal is bír, ami elősegíti a csendesebb, kényelmesebb vezetési élményt. A WPC karbantartása sem bonyolult, a tisztítása is meglehetősen egyszerű, nem véletlen tehát, hogy számos területen népszerű az anyag, például egyre több teraszra kerül WPC burkolat, ami az időjárás szélsőséges viszontagságainak is ellenáll.