Biztos te is jártál már úgy, hogy ránézve egy autóra az jutott eszedbe, hogy uhh, ez nagyon pasis, vagy épp az ellenkezője: de cukis, édes, csajos. Tény, hogy léteznek „tipikus női” és „tipikus férfi” autók. Nem egészen véletlenül. Pszichológusok, viselkedéskutatók mellett szín-és formatervezők tucatjai dolgoznak azon, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes autót. De vajon melyek az Opel tipikus női modelljei?

 

Milyen autót kedvelnek a nők?

A legtöbb kutatás szerint a nőknek a biztonság, az alacsony üzemanyag-fogyasztás és a megbízhatóság a legfontosabb amikor kiválasztják a leendő autójukat. Persze emellett odafigyelnek a dizájnra és a cukiságfaktorra is. Ha nőknek szeretnél autót tervezni és eladni nincs különösebben nehezebb dolgod: fontosak a kerek(ebb) formák (kívül és belül egyaránt), az „illik hozzám” érzés a kedves színek és az is, hogy lehetőleg minél több olyan „kütyü” legyen benne, amely a kényelmüket szolgálja.

 

Mire használják az autót?

Ha marketinges vagy és azt szeretnéd, hogy egy autóra „nőies” autóként gondoljanak, akkor bevásárlós-shoppingolós-gyereket intézős-trendi munkába járós, könnyen parkolós reklámokat kell készítened egy olyan autónak, amelyik a fenti tulajdonságokkal rendelkezik és akkor nem tévedhetsz. A legtöbb nő valóban rövidebb utakra, jellemzően praktikus célokkal használja az autóját, és gyakori, hogy érzelmileg is kötődik hozzá.

Most, hogy (elvileg) tudjuk, hogy mi alapján és milyen autót választanak a nők, nézzük a „legnőiesebb Opelek” listáját.

 

Opel Corsa C

Lekerekített lámpák, gömbölyű forma, a kort megelőző kényelem és extrák mellett az elnyűhetetlenség, a könnyű parkolás az egyszerű kezelhetőség mind-mind tipikus női kisautóvá varázsolta a C Corsat. Pedig az eredeti cél nem ez volt, hanem egy olyan városi kisautó, amely megbízható, keveset fogyaszt, és a megjelenésekor a legkisebb volt, hogy könnyen lehessen vele manőverezni.

 

Opel Adam és a Mokka

És erről még papírjuk is van. A Women on Wheels (WOW) Awards (#WOWCOTY) az egyetlen olyan autós díj, amelyről nők döntenek. A WOW lap olvasói több ezer szavazatot adtak le, és a zsűri szavazataival együtt úgy döntöttek, hogy 2015-ös Women’s Car of the Year (azaz az év női autói) díjat ők kapják. Megosztva.

 

Jön az Opel Corsa E diadala?

Kimagasló német precizitás, szupertrendi dizájn, kompakt méretek, káprázatos színek, kerekded formák, parkolóasszisztens és sávtartás mellett a neve is kötelezi az E-Corsat arra, hogy az egyik legkedveltebb (női) Opellé váljon azon nők körében, akik szeretnék kihasználni az elektromos autózás összes előnyét. Ismerd meg te is ezeket az előnyöket.