Az Opel története az 1800-as évek végére nyúlik vissza. Adam Opel német mérnök és üzletember varrógépgyártóként kezdte pályafutását, majd 1899-ben lépett be az autóiparba, amikor az Opel első autóját, a Patent Motorenwagen Systeme Lutzmannt piacra dobta. Az évek során az Opel számos ikonikus modellt dobott piacra, köztük az Opel Capitant, az Opel GT-t és az Astrát, amely Európa egyik legnépszerűbb kompakt autója volt. Az Astra dinamikus vezetési élményével és kényelmes belső terével vonzotta a vásárlókat. Az Opel mindig is élen járt a technológia és az innováció terén, 1968-ban például az Opel Diplomat vezette be az autóiparban az első elektronikus üzemanyag-befecskendező rendszert. Az Opel folytatta az innovációt a biztonság és a környezetvédelem területén, például a common-rail dízelmotor kifejlesztésével. A motorsportban is fontos szerepet játszott, nevezetesen az Opel Manta 400 és az Opel Cadet GT/E modellekkel, amelyek emlékezetes rali győzelmeket arattak.

Az Opel a Vauxhall testvérmárkája az Egyesült Királyságban. Bár különböző nevük és márkaidentitásuk van, a két márka gyakran ugyanazokon az alapokon és modellvonalakon osztozik. Az Opel részt vesz az elektromos járművek fejlesztésében. Az Opel elektromos autója, az Ampera nagy akkumulátor-kapacitással és nagy hatótávolsággal rendelkezik. Az Opel és a francia PSA csoport (Peugeot, Citroën és DS) 2017-ben kötött partnerséget. Ennek eredményeképpen az Opel a PSA csoport része, hozzájárulva a változáshoz és az együttműködéshez az autóiparban. Az Opel modellek nemcsak Európában, hanem világszerte ismertek. Az Opel Corsa és az Astra például széles körben értékesített és elismert modellek a globális autópiacon. Az Opel elkötelezett a biztonságos vezetés mellett, és olyan fejlett vezetőtámogató rendszereket kínál, mint az adaptív sebességtartó automatika, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszerek és a környezetvédelmi érzékelők. Ez csak néhány az Opel izgalmas funkciói és fejlesztései közül, és az Opel márka folyamatosan részt vesz az autóipar innovációjában és változásaiban.

Az Opel iránti szenvedély mélyen gyökerezik mind a mindennapi vezetésben, mind a versenypályán. Európai autógyártóként az Opel híres az innovációiról, mint például az Opel GT (1965), az első európai autó elektromos üvegtetővel. Az Opel folyamatosan elkötelezett az autóipar fejlődése iránt, és a minőség és az innováció fenntartása érdekében a legújabb technológiai trendeket követi. Az „Opel Corsa Werbung Tom & Jerry” kampány valószínűleg az egyik leghíresebb Opel-reklám volt Németországban az 1990-es években. A kampány reklámjai kreatívak és humorosak voltak. Az rövid reklám filmekben Jerry az Opel sofőr, aki megszokott humoros módon menekül Tom elől.

A kampány innovatívnak mutatta be az autót és tulajdonosát. A kampány sokáig megmaradt az emberek emlékezetében, és még több év elteltével is sokan pozitív vezetési élménnyel hozzák összefüggésbe. Ezek az elemek együttesen tették a kampányt kiemelkedővé, és beíródtak az autóipari reklámok történetébe.

Egy érdekesség a cikk végére. Biztos sokan nem tudják, de a Peugeot alkatrészek és az Opel egyes modelljeiben található alkatrészek felcserélhetők. Ennek oka, hogy a két gyártó a PSA csoport része, és számos közös technológiát és alkatrészt használnak a gyártás során. A felcserélhető elemek sorában találni, motorokat, sebességváltókat, futóműveket és a fékrendszereket is. Például a Peugeot 208 és az Opel Corsa modellek számos ilyen kompatibilis alkatrésszel rendelkeznek. Meg kell azonban jegyezni, hogy nem minden Peugeot és Opel alkatrész cserélhető fel egymással. A kompatibilitási információkért mindig nézze meg a gyártó katalógusát vagy kérdezze meg a szakkereskedőjét.

A Peugeot alkatrészek kiváló minőségének és megbízhatóságuknak köszönhetően a Peugeot autótulajdonosok biztosak lehetnek abban, hogy autójuk mindig remek állapotban van. Az Opel és a Peugeot közötti kapcsolatnak köszönhetően a tulajdonosok kiváló minőségű alkatrészeket választhatnak, és sok éven át élvezhetik autójuk teljesítményét.

Opel reklám